Onwenselijke confrontatie met gevoelens van ouder iemand. Hoe los ik dit op en behoud ik een goede relatie met deze persoon?

Ik maak al enige tijd schoon bij een oudere man zo ongeveer een keer per maand.
Toen ik gister binnenkwam kreeg ik wel op heel directe wijze te horen dat hij door mij weer tot leven gekomen was.
En wel dat hij een erectie had gehad bij het idee dat ik langs zou komen.
Of ik niet in plaats van schoonmaken andere diensten kon verlenen tegen vergoeding..
Ik heb hem ook nog eens hardhandig van mij af moeten duwen.
Ben vertrokken zonder schoon te maken en voelde mij compleet overrompeld en weet niet wat ik hier mee aan moet.
Heb een sms gestuurd vandaag met de tekst:
Sorry het is nooit bij mij opgekomen dat ik dit soort gevoelens bij u los zou kunnen maken.Ik dacht met een heer van doen te hebben.Ik zal u niet verder belasten met mijn aanwezigheid.
Want ik ben veel te zacht om u hardhandig te confronterenen en vraag mij bovendien af of dit zinvol zou zijn.

Nu ben ik dus wel eerlijk geweest en heb gezegt waar het op staat maar ik ben ook mijn klusje kwijt dat ik op dit moment goed kan gebruiken om enigsinds rond te komen.
Heeft iemand van jullie ervaring in dit soort zaken en hoe ze anders op te lossen.
Zodat je wel je klusje behoud maar geen ongemakkelijke situatie er aan overhoud.

Weet jij het antwoord?

/2500

poooeehhh.. dat is wel een heftige! Afhankelijk van hoe belangrijk dit klusje voor je is zul je toch echt een afweging moeten maken tussen de confrontatie aangaan en face-to-face een gesprek aangaan en stoppen met het baantje. Ik begrijp dat beide opties je moeilijk liggen, maar je zal door die zure appel heen moeten. Ik vind dat je je erg netjes hebt verwoord in je SMS en dat je waarschijnlijk ook al best duidelijk bent geweest na je eerdere actie. Desnoods bel je deze persoon op en zeg je dat je zijn gevoelens totaal niet deelt en dat je er toch graag uit wil komen. Ik vind dit toch echt een heel moeilijke situatie...

Wat een vervelende gebeurtenis, zeg! Wiedes dat je daar van baalt! Ik begrijp uit je verhaal, dat je op particuliere basis kluste bij deze man. Als het via Thuiszorg was, kon je overplaatsing aanvragen en zou deze man vanuit de organisatie de wacht worden aangezegd, zodat dit onwenselijke gedrag zich niet herhaalt bij een ander. Hoewel je nu een lege plek (ook in je beurs) hebt, zou ik toch niet betreuren deze klus kwijt te zijn. Ik denk dat deze man al zo ver is gegaan , dat de kans op een werkbare sfeer klein is . Met die sms heb je het trouwens wel goed en eerlijk aangepakt! Compliment! Ik adviseer je om je heen te kijken naar een andere werkplek. Volgens mijn kinderen is het verdraaid lastig een vertrouwd iemand te vinden. Dus: vraag genoeg. Handel, als het weer een man betreft, vervolgens preventief, door vooraf te vertellen dat je een vervelende ervaring hebt op gebied van seksuele intimidatie en dat je daar niet van gediend bent , of ga bij een vrouw of gezin aan de slag. Sterkte ermee!

Beste GVer,dit ie waar we ook tegenaan gelopen zijn. Hoe je dit kunt oplossen zonder te stoppen voor deze persoon te werken is zeer afhankelijk voor het vervolg. Meestal is dat acuut einde oefening. Je hebt hem van je af moeten duwen lees ik. Je kunt dan zelfs op staande voet ontslag nemen en doorbetaling eisen tot je een passende andere functie hebt. Probleem is dan echter de bewijsbaarheid. Het van je afduwen kan een aanranding (of erger) voorkomen hebben. Mijn vrouw die mijn vader verzorgde heeft dit (en een graadje erger) meegemaakt. Voor ond was dat een reden om met hen te kappen. Is de persoon verminderd toerekeningsvatbaar, dan kan hij zulke uitingen moeilijk (er) bedwungen, maar als er fysieke acties aan te pas moeten komen om je integriteit te beschermen, dan gaat dat VEEL TE VER. Goed dat je voor jezelf gekozen hebt. Jammer dat je hem een excuus SMS gezonden hebt, er is er maar een fout en jij bent dat niet. Het financiele verlies weegt niet op tegen het behoud van jezelf. Wanneer je met mensen te maken hebben (oudere mannen) die verliefd op je worden , daar kan je niets aan doen, die oudere mannen overigens ook niet maar kunnen dit voor zich houden en mogen jou daar niet mee belasten Je bent geen snoepgoed waaraan ze zich mogen verlekkeren maar een medemens die zij met respect te behandelen hebben. Wanneer zij op een respectvolle wijze uiting geven dat ze je waarderen, mag dat, hun geile praatjes mogen ze voor zich houden. Eventueel kun je bij aanvang op papier zetten dat je van affectieve acties en taalgebruik, die verder gaan dan wat normaal is, niet gediend bent. Deze klant ben je kwijt , gelukkig maar. Een goede schoonmaakster vindt gemakkelijk een ander adres. Steengoed van je dat je je rug recht gehouden hebt. Je bent trouw geweest aan jezelf.

Brrrrrrrrrrrrrrrr....wat een klootzak zeg. Ik heb dat ook eens mee gemaakt. Dat die vent mij 3 kwartier vanachter beet had en ik kon niet loskomen. Maar hij kon mij ook niet op de bank of stoel proberen te krijgen. Zo gingen we heel zijn huiskamer door en na die 3 kwartier werd ik echt boos...en toen liet hij pas los na veel 5en en 6en. Het was particulier en ik kon niets doen daar er niets gebeurd is, in feite. Maar wel mijn jobje kwijt...nou ja, beter kwijt dan rijk hoor. Dit is wel de limit. En vanaf dat moment heb ik besloten om gewoon NOOIT meer bij een man schoon te maken. Dan kan het me niet meer gebeuren. Er komt vast wel weer een ander adresje op uw pad. Deze vent laten barsten...het is niet anders. Sterkte en succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100