Zou je altijd de waarheid willen weten ?

Zou je altijd alles willen weten ook al zou dat enorm pijnlijk zijn om te weten ? Of zou je liever sommige dingen niet willen weten en dan liever maar onwetend blijven ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De waarheid is een subjectief begrip, aangezien 'de waarheid' een vastlegging van feiten zou moeten zijn. Echter is in de huidige realiteit niet alles bekend en kan er dus op eigenlijk niets echt een 'waarheid' worden gelegd. Immers zelfs de relativiteitstheorie van Einstein verandert nog en dat de wereld rond is, nemen we momenteel aan, maar misschien is niet nog niet de 'hele waarheid'. Ik kan eerlijk zeggen, dat ik graag 'de waarheid' van alles over mezelf zou willen weten. Hiermee zou ik kunnen werken aan mezelf. Echter.....wie bepaalt wat de waarheid over mij is? Als iemand zegt: Je bent een eikel...(dat is al geen 'objectieve' bewoording), zegt dit dan iets over mij of over de spreker? ( ;) ) Daarnaast zijn we 6.2+ miljard mensen met grotendeels onze eigen persoonlijkheid, die dusdanig kan verschillen dat we elkaar niet altijd even leuk vinden. Daarmee kan iemand 'waarheid' vinden wat eigenlijk 'zijn/haar waarheid' is. Zoals iemand elders al aangaf: De waarheid van jezelf is veel belangrijker. Welke betekenis geef je aan de 'waarheid' die je wordt voorgehouden. Ik weet dat er momenten zijn geweest dat ik moedwillig een 'waarheid' over mezelf op afstand hield: Dat ging niet over mij. Later leer je dat dit natuurlijk 'onwaar' zijn is tegen jezelf. Afsluitend dus: Ja ik wil graag dat een ieder altijd de 'waarheid' tegen me spreekt. Ik doe dit het liefst ook terug. Waarom zou de waarheid over jezelf enorm pijnlijk zijn om te weten? Dus je liegt liever over jezelf (waardoor misschien wel 10 anderen hun leven lang met die pijn moeten leven?) en brengt geen nieuwe inzichten in het leven? Nee, ik zou dus geen dingen niet willen weten, die me zouden kunnen helpen mezelf te begrijpen, te verbeteren en de wereld te helpen.

Zolang het me zelf niet betreft zou ik van alles de waarheid willen weten

Ha, die Mystica; Altijd van alles de waarheid weten betekent dus gewoon dat je alwetend zou zijn. Ik moet er niet aan denken; volgens mij heb je dan geen rustig moment meer.

Ik denk dat er weinig mensen zijn die het aankunnen om de gehele waarheid te kennen. Ik wil wel graag veel weten, maar misschien is het maar beter dat ik niet overal de waarheid over weet.

Ik dacht het altijd tot ik een keer tijdens een ruzie volledig de waarheid sprak en te horen kreeg. Soms mag je dingen best iets mooier maken dan ze zijn, zodat je prettig met elkaar kunt samen leven. Het leven is niet altijd mooi en als je altijd de waarheid hoort denk ik dat je snel depressief word...

Natuurlijk niet. Net zoals ik niet altijd de (hele) waarheid aan anderen vertel, reken ik erop dat anderen dat ook niet doen. En om het voorbeeld nog maar even te noemen: als ik een vreselijke dodelijke ziekte zou hebben waarmee ik nog behoorlijk lang goed mee zou kunnen rondlopen, zou ik dat liever niet willen weten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100