Zijn er mensen die helemaal geen gevoel voor humor hebben?

Het gaat om mensen die geen andere stoornis of mentaal probleem hebben behalve het missen van een gevoel voor humor

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan moet je je eerst afvragen: Wat is humor? Ik heb een collega die de hele dag in een deuk ligt om niks. Maar als ik een geintje maak zit ze me stomverbaasd aan te kijken. Vraag: Wie heeft nou het minste gevoel voor humor? Er zijn mensen die niet (meer) lachen. Neem bv Woody Allen. Dat wil mijns inziens niet zeggen dat ze geen humor hebben. Lachen en huilen zijn emoties die dicht bij elkaar liggen, zelfs in elkaar verweven kunnen zijn. Er zijn ook mensen die niet kunnen huilen, maar dat wil niet zeggen dat ze geen verdriet kunnen hebben. Ik denk dat ieder mens in meer of mindere mate gevoel voor humor heeft. Maar of ze het met anderen delen, en of dat het ook jouw gevoel voor humor is, is altijd maar de vraag.

Ja! Autoritaire mensen verraden zich altijd door een gebrek aan humor.......

Ja ik heb geen gevoel voor humor. Gelukkig heb ik weer andere kwaliteiten.

Gevoel voor humor is heel subjectief. Ik ken bijvoorbeeld veel mensen die zichzelf hilarisch vinden, maar dat echt totaal niet zijn. Maar ja, dat is dan mijn mening, ook al zie ik mijn mening dan voor objectief aan. Verder zijn er wel veel mensen die geen gevoel voor sarcasme hebben. Omdat in mijn geval sarcasme best wel overlapt met humor, wil ik deze mensen ook wel eens onder het noemer "humorloos" stoppen.

mensen die geen gevoel voor humor hebben zijn vaak autoritaire mensen.. willen boven andere staan.. je herkent die mensen gelijk..hebben afhangende mond hoeken..geen lachrimpels..alleen een hoogvaardige blik in hun ogen..kunnen absoluut nergens om lachen en grappen waarderen ze niet Toegevoegd na 3 minuten: zoals mijn buurvrouw!! die lacht nog niet al ziet ze een drol tegen de muur op kruipen!!

Is een aanname-eis voor het CDA. Ja dus. ;-)

Nee,ieder mens heeft gevoel voor humor. Maar vaak (h)erkennen anderen dat niet als zodanig.

Ik heb ooit op tv gezien (in QI op de BBC, volgens mij erg betrouwbaar), dat er mensen bestaan, die het vermogen missen om om grappen te kunnen lachen. Ik kan het helaas niet terug vinden via google. Het zou iets te maken hebben, met het feit dat het onverwachte element in een grap/situatie meestal de lach veroorzaakt. Dit onverwachte element triggert iets primitiefs in de hersenen (plotselinge veranderingen kunnen van oudsher gevaar opleveren, en worden dus heel snel opgemerkt). Sommige mensen kunnen onverwachte elementen niet verwerken en snappen grappen/grappige situaties niet. Deze mensen hebben geen gevoel voor humor.

Ik ben eigenlijk nog nooit iemand tegengekomen die geen gevoel voor humor hebben. Je moet te gauw denken als je ziet dat iemand niet lacht om je grappen dat hij geen gevoel voor humor heeft. Zelfs autoritarie mensen hebben gevoel voor humor.

Dat moet wel. Als er mensen zijn die de hele dag door lachen, dan moet het tegenovergestelde er ook zijn. Beide komen natuurlijk niet veel voor. Maar iemand die zoveel leed heeft meegemaakt dat hij geen vreugde meer kent... En zo verbittert is geworden. Dan nog kan je om die man lachen, maar of hij het ook humor vindt, betwijfel ik.

dat denk ik niet nee tenzij er niets is dat conflicteerd in hun hoofd en dan hebben ze geen mening ontwikkeld.

ik heb er geen idee van, maar het lijkt mij echt helemaal niks om me niet in humor te interesseren enz. maar dat is mijn mening. zijn hier trouwens nog mensen die het niet zo belangrijk vinden om te lachen?

ja, moslims

Er zijn mensen die mijn gevoel voor humor niet delen, en vice versa. Maar daar kan ik dan soms juist wel weer om lachen. Als je op wikipedia kijkt naar alle verschillende vormen van humor dan lijkt het me haast onmogelijk dat iemand geen enkele vorm van humor bezit.

Die zijn er en het zijn niet per definitie autoritaire mensen, die weten te lachen op momenten dat het hun carriere ten goede komt. Of je dit tot humor moet rekenen, durf ik niet te beoordelen, om iemands achterste te likken moet je wel van anale humor houden. Ik denk dat mensen met sommige vormen van autisme bepaalde soorten humor niet herkennen, dat wil niet zeggen dat ze geen gevoel voor humor hebben. Toch denk ik dat er mensen zijn met aandoeningen in hun geest die daardoor de speelse gedachtengang die nodig is om humor te beleven, missen. Dat zijn dan wel mensen die op het hele cognitieve vlak vaak storingen hebben, maar helaas, vooral voor hunzelf, ze bestaan. Zelfs dieren hebben beslist een gevoel voor humor, dolfijnen , chimpansees, honden en andere slimme dieren kunnen een spelletje met je spelen en je zelfs voor de gek houden, volgens mij zijn dat tekenen van humor. Helaas kom ik onder streng gelovigen mensen tegen die zich zoveel vreugde ontzeggen/laten ontnemen dat het hier een aards tranendal lijkt. Deze mensen zouden op humor-therapie moeten, daardoor komen extremistische gedachtengangen ook minder tot ontwikkeling, omdat humor vaak een relativerende werking heeft. Humor maakt de wereld immers beslist een stuk leuker!! Voor wie het nog niet weet Ned. -Japan 1-0 Zo, nu eerst een,, oef ik mag geen reclame maken. De oranje dress kan weer even uit. Voor een vent zit zo een ding voor geen meter.

Ze zijn er. En ik ben er echt van overtuigd dat deze mensen niet 100% gezond zijn, mentaal gesproken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100