Ik heb een vraag over de werking van mijn onderbewuste. Soms, voor een belangrijke dag, zet ik de wekker op, bijvoorbeeld 6:03.

Die 3 minuten maken natuurlijk niets uit. Toch wordt ik de volgende ochtend om 6:00 sharp wakker, van zelf blijkbaar.

Gisteren avond, in bed, deed ik hiermee een experiment. Om 23:30 visualiseerde ik mijn wekker; ik nam het plaatje in mijn hoofd en stelde me mijn wekker voor zoals hij is; 23:30. Vervolgens besloot ik dat ik om 4:30 vanzelf wakker wilde worden (mijn wekker zelf stond om 7:00). Met die gedachte en mijn wekker gevisualiseerd in mijn hoofd deed ik er, gevisualiseerd, elke keer een kwartier bij. Elke keer dat ik dat deed, stelde ik dat kwartier ophogen visueel voor in mijn hoofd. Net zo lang, tot ik bij 4:30 kwam, wederom in mijn hoofd. Eenmaal bij 4:30 stelde ik mij voor dat ik klaar wakker moest worden. Dit heb ik heel erg up-front in mijn gedachten gehouden. Vervolgens ben ik heerlijk in slaap gevallen.

Vanmorgen werd ik plots klaarwakker (ik schrok niet oid, ik werd gewoon heel snel wakker). Ik checkte de wekker en het was exact 4:30. Daarna ben ik niet meer in slaap gevallen want ik was hier redelijk verbaasd over geraakt zodat ik er over bleef nadenken; ik ben maar in bad gegaan. Wel moest ik continue lachen om de onmogelijkheid hiervan of juist het onvoorstelbare toeval.

Hoe is dit mogelijk? Blijkbaar is mijn onderbewuste in staat om exact de tijd bij te houden of zo. Is hier onderzoek naar gedaan? Want ik vind het erg frappant...

Weet jij het antwoord?

/2500

Elk lichaam heeft een eigen klok, je biologische klok. En ja, daar kan je de tijd mee bij houden. Net zo goed als dat je weet wanneer het etenstijd is.

Dit gebeuren komt me bekend voor. Ik kan volledig zonder wekker, die heb ik dus ook niet.als ik op een bepaalde tijd wakker moet worden. gebeurt dat op de minuut nauwkeurig. Blijkbaar werkt de biologische klok zeer nauwkeurig, je kunt NIET van het aantal hartslagen uitgaan, want die klopt veel te onregelmatig. Op enig moment dacht ik, de tikkende klok zorgt voor de secondensynchronisatie. Klok verwijderd, geen probleem , nog steeds op de minuut nauwkeurig. Hoe ons onderbewuste dat doet, weet ik niet. Ik hoef er niet zo mijn best voor te doen, de wens om op een bepaalde tijd wakker te worden is voldoende. Enige tijd geleden gebruikte mijn vrouw een wekker omdat ze eerder op moest. Ze had de wekker wel ingesteld maar niet geactiveerd. De wekker ging niet af. Om 1/2 7 zei ik tegen haar, moet je er niet om 1/2 zeven uit? Ik was net wakker en merkte dat ze doorsliep. Nadat ze opgestaan was , ben ik verder gaan slapen. Voor mijzelf stond mijn wekker om 8 uur.... Er zijn best veel mensen die dit "hebben ". Hoe de biologische klok zijn nauwkeurige tijdbasis genereert is niet bekend, hij is alleen wel erg betrouwbaar gebleken. Frappant isd het zeker , ons onderbewustzijn kan veel meer dan ons verstand heb ik gemerkt. Daarom laat ik mijn onderbewustzijn omstoeien met vraagstukken waar ik met mijn verstand niet uitkom, omdat er dan veel onbekende variabelen zijn die "geschat "moeten worden. Als het antwoord vanuit mijn onderbewustzijn opborrelt, "de AHA Erlebnis " krijg ik het vlijmscherp voor de geest. Dat is meestal 's nachts en ik ben dan klaarwakker en zeer helder. Ik onthoud het dan en weet alles ook de volgende dag nog. Gebruik je onderbewustzijn maar goed, het kan je enorm helpen. Training heeft invloed dus oefening baart kunst. Geweldig zo een "coprocessor"die naar mijn mening de andere 95% van de hersenen benut, omdat ons verstand maar 3-5% schijnt te benutten. Waarom iets met moeite via 5% hersenen doen wat je letterlijk slapend met 95% hersencapaciteit op kunt lossen. Ergens een nachtje over slapen is dan ook een zeer goed advies, zeker als je vanzelf op tijd wakker wordt.

Ik ken het .. heb ploegendiensten gedraaid een week vroeg een week laat en het was geen enkel probeem om zonder wekker op tijd wakker te worden. Zelfs niet om 3 uur in de nacht.. maar als je echt geen wekker zet zorg en dan wel voor dat je altijd op tijd naar bed gaat anders gaat het zeker een keer mis. Later heb ik dit nog een jaar lang gedaan terwijl ik gewone uren had om mezelf te dwingen genoeg rust te nemen. Je moet wel anders verslaap je je .. het heeft me veel goed gedaan en ik heb geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100