Waarom maken we ergens een drama van?

Er zijn mensen, gebeurt er iets, dan staat de wereld op zijn kop. Ze pikken dit eruit en dan lijkt het erop dat zij dit onderwerp heel erg opblazen en hun leven helemaal op zijn kop staat. Andere dingen die wel goed gaan wordt dan geheel over het hoofd gezien. Waarom doen mensen dit en waar komt dat vandaan? Waar kan een oorzaak liggen voor dit geval als deze? En wat zou voor hun een opsteker zijn? Of een mogelijkheid om het beter (?) te zien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk dat het soms gewoon een opluchting is om eens te dramatiseren, om eens stoom af te laten we zijn geneigd om te focussen op het negatieve, dat wordt ons voorgespiegeld, door onze omgeving, de media: je bent te dik=negatief, je sport niet genoeg=negatief, er gaan mensen dood= negatief,...Er wordt ook zeer kort gekeken, waar is de essentie van het wezenlijke drama? Ik denk dat mensen die vaak dramatiseren diepgewortelde problemen hebben relativeren is het codewoord hier denk ik vraag jezelf af: is het echt zo erg? zou ik gelukkiger zijn als? sta stil bij het moment, stel je gedrag in vraag durf naar jezelf kijken

It pays off (Het betaalt zich uit ergens een drama van te maken). Omdat we dan de controle "lijken" te krijgen over een situatie en "lijken" er dan beter van te worden. Zij denken: Brutalen hebben de halve wereld, en wellicht meer dan dat.

Oh dat kan van alles zijn. Vaak is het een vorm van (onbewust) aandacht vragen. Iedereen leeft dan met je mee, heeft aandacht voor je. Iemand die onzeker is, wordt zo bevestigd.

Het is een vorm van bewustzijnsvernauwing die je weleens bij mensen ziet door het teveel aan adrealine.

We maken ergens een drama van als we zo stom zijn , die energie die het dramatiseren kost, niet in de oplossing van het probleem te steken. Dit komt dus vaak voor bij vrijwel iedereen. Soms wordt dit klaaggedrag gebezigd om (extra) aandacht te krijgen. Mensen kunnen daar zover in doorschieten dat ze hun eigen "lagedrukgebied" creeren, een negatieve levenshouding, waardoor ze als het ware narigheid naar zich toe gaan trekken, daar gedeprimeerd door raken en nog verder in de sores belanden. Je ziet dan de zonzijde niet meer en komt meer en meer in een depressie terecht. Je ziet dit crisisgedrag veel ontstaan de laatste tijd. Omdat mensen dingen negatief benaderen, stagneert het herstel en zitten we langer in de puree. De angst voor problemen vult onze geest en blokkeert voortvarende en optimistische aanpak. Er helpt echter maar een ding tegen een drama, pogen de uit een onvermijdelijke nare gebeurtenis jezelf omhoog te knokken. Van alles waaraan je niet kapot gaat, word je sterker!!

Deze mensen zijn niet goed in staat te relativeren. Daarnaast kunnen ze hoofdzaken niet van bijzaken onderscheiden waardoor iets minder belangrijks veel aandacht krijgt en opeens iets heel belangrijks wordt. Over het algemeen zijn het doemdenkers en zwartkijkers. Een negatieve instelling.

Behoefte aan aandacht. Negatieve aandacht is ook aandacht. Je kunt proberen zo iemand te helpen te relativeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100