Waarom is het gevoel "nostalgie" vaak niet opgenoemd in het lijstje van gevoelens?

Het is geen verdriet, boosheid of geluk.. Het is echt een gevoel op zichzelf.

Waarom word dit woord dan zo weinig gebruikt?
En waarom staan dit gevoel vaak niet aangegeven als iemand een lijstje maakt met gevoelens?

Ik kan dit gevoel echt geen subcategorie geven!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

omdat het geen 'echt' gevoel is maar meer een ervaring.

Het is wel een beetje 'verdriet' ook al kun je nader omschrijven wat voor verdriet. Het is een soort van onbehagen over de huidige situatie. Kan verdriet zijn om een verlangen naar vroeger (nostalgie). Kan ook verdriet zijn om een verlangen naar huis (heimwee). Kan verdriet zijn om een verloren (ge)liefde of onbereikbare liefde (liefdesverdriet).

Ik vind het meer weemoed... een soort verlangen naar wat was...

Nostalgie is een combinatie-gevoel en niet een zelfstandig gevoel. Net zoals jaloezie en verlegenheid. Nostalgie valt in de rubriek van Romantiek. En het wordt vaak als negatief ervaren door velen. Nostalgie, daar moet je wel een goede jeugd voor hebben gehad anders is er niet veel nostalgisch aan. Nostalgie is voor mij ook geen op zichzelf staand gevoel hoor. Hoewel ik het wel ken, met een beetje oefenen.

Misschien schamen mensen zich wel voor sentimentele gevoelens. Het is volgens mij wel EEN soort gevoel, heimwee naar vroeger, een verlangen en koestering wat eens was maar wel geborgenheid bood, misschien is dat het wel, het verlangen naar zekerheden en waarden van vroeger. Niet alles wat vroeger was , was fout (ook niet alles van vroeger was goed) mensen vergeten vaak op langere termijn de nare aspecten van iets en romantiseren dingen uit het verleden, We koppelen nu eenmaal sterk bepaalde gevoelens aan geuren en andere prikkels. Het is echter niet erg modern, bij de tijd en komt niet erg slagvaardig over als je toegeeft aan gevoelens als nostalgie, het maakt je zo menselijk en kwetsbaar en dat mag niet, iedereen heeft het immers moeilijk en we moeten knokken voor ons bestaan. Onder ons gezegd, soms raak ik ontroerd en vind mezelf dan een sentimentele oude aap. Onjuist natuurlijk, apen kennen waarschijnlijk geen nostalgie, daar moet je een gevoelig mens voor zijn!!

Ik denk dat nostalgie wekt gevoelens maar is geen gevoel op zichzelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100