Kan je door hardlopen uit je depressie komen?

Kan je door hardlopen uit je depressie komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

alleen als je hardlopen leuk vind, en de motivatie kunt opbrengen om er mee te beginnen en het vol te houden. Het geeft wel een geluksgevoel, ook omdat je lekker buiten en in de zon bent. Als het echt een zware depressie is, heb je waarschijnlijk toch echt therapie en medicatie nodig om er uit te komen. Maar regelmatig sporten/bewegen op een manier die jij leuk vind kan zeker helpen.

door alleen hardlopen kom je niet uit een depressie. Het kan je wel helpen. Buiten zijn, beweging, een ritme, een doel. Dit zijn allemaal dingen waardoor je je over het algemeen beter voelt, en dat draagt bij aan het uit je depressie komen. Maar een depressie heeft vaak meer nodig, ga ook met iemand praten en gebruik het hardlopen bijvoorbeeld als ondersteuning

Volgens de meest recente wetenschappelijke onderzoeken is lichamelijke activiteit niet zo effectief tegen een depressie . ----- uit Volkskrant van 8 maart 2015 ----------- Lichamelijke activiteit is veel minder effectief tegen depressie dan vaak wordt aangenomen. Het verband is zwak en er zijn grote individuele verschillen. Sommigen gaan zich na lichamelijke inspanning zelfs slechter voelen. Er is dan ook geen wetenschappelijke grond om sporten of bewegen in te voeren als therapie om depressies te behandelen of te voorkomen. Op deze stelling promoveert Nikolaos Stavrakakis vandaag aan de Rijksuniversiteit Groningen. --------------------------------------------- Lichamelijke activiteit kan wel steunend werken. Het is zeker aan te raden om daarnaast ook psychologische hulp te zoeken. Soms kan het nodig zijn om medicatie ( zoals serotonineheropnameremmers ) te gebruiken. Dit hangt af van de ernst en de oorzaak van de depressie.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/wetenschap/hardlo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100