wat is nu precies het oranje gevoel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toen Nederland met voetbal Europees kampioen werd: Dat men toen nog voor een oranje stoplicht begon te juichen .

Het Oranjegevoel komt altijd sterk naar voren bij sportevenementen wanneer Nederlanders een bijzondere prestatie leveren.... Toegevoegd na 34 seconden: Dus: Trots!

Dat is Nederlands chauvinisme... Ja je kunt het nauwelijks geloven, maar sommigen hebben dat inderdaad... Maar geloof niet alles in de media, gevoel kan niet oranje zijn, net zo min stroom groen kan zijn...

als het straatbeeld oranje gaat kleuren (kleren vlaggetjes en al die troep) bijv. met voetbaloverwinningen, koninginnedag e.d. ontstaat er een saamhorigheid onder mensen; kakkers kletsen ineens met Flodders en onder invloed van Heineken beleven we het Oranje gevoel

Het is een nationalistische sfeer bij zoiets als een WK is eigenlijk typisch voor Nederland. In andere landen hebben supporters genoeg aan een voetbalshirt en een sjaal, maar in Nederland is het eigenlijk een beetje doorgeslagen. We dossen ons zo overdreven oranje uit met voetbalwedstrijden en feestdagen. het oranje gevoel verbind mensen met elkaar.

Dat is het saamhorigheidsgevoel die ontstaat wanneer er voor Nederland een prestatie gemaakt moet worden. Dus vooral bij sportevenementen. Maar zodra deze atleten (voetballers) dan verliezen, dan is het gevoel ook direct over. Dan is het al snel: Zij hebben verloren. Dan horen zij er opeens niet meer bij. Deze dubbele interpretatie van het oranje gevoel staat me heel erg tegen. Ook het competitiegedrag trouwens. Dit overtreft het geheel van "het is een spelletje".

Da's het gevolg van zelfbruinende creme op basis van aceton. Bij veel mensen geeft dat een reactie in de huid die ervoor zorgt dat je niet bruin wordt, maar oranje. Daarvan krijg je het gevoel oranje te zijn. Da's het oranje gevoel. Niet te verwarren met 't oranjegevoel, wat vooral tijdens de Olympische spelen, het Wk schaatsen of voetbalkampioenschappen de kop opsteekt.

Het gevoel van verbondenheid met ons koningshuis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100