Hoe kan het dat mensen na een beroerte soms een ander accent hebben?

Komen ze hier aan doordat ze voor hun beroerte wel eens het accent hebben gehoord en het daarna onbewust hebben onthouden of komt het gewoon opeens in hun op zonder dat ze er ooit over gehoord hebben?
http://www.nu.nl/opmerkelijk/3606759/vrouw-heeft-ander-accent-beroerte.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dit komt omdat er 'kortsluiting' in de hersenen heeft plaatsgevonden. Mijn oma heeft dit ook. Zij praat anders dan ze eerst deed.

na vele jaren werken met mensen die een CVA of TIA doormaakten, moet ik eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit van gehoord had. Ik had er ook nog nooit OVER gehoord. Maar dat is ongetwijfeld mijn tekortkoming. Wanneer ik het (kennelijke) oorspronkelijke artikel (http://www.ibtimes.com/deborah-ballard-suffers-stroke-wakes-welsh-accent-foreign-accent-syndrome-1435054) doorlees, wordt ook niet precies duidelijk wat er gebeurde. Er is sprake van een TIA 8 maanden geleden, en NU (recent) zou dit accent verandering het resultaat zijn? Ook het onzin antwoord dat de artsen haar vertellen "She said her doctor had told her not to worry about the change as long as it didn’t cause her any physical pain." vind ik nogal dubieus. Er blijkt een "syndroom" te bestaan, het zgn "foreign accent syndrome". Een diagnose geeft een OORZAAK aan (bv "aantasting van de kernen in de spraakgebieden van Broca"); Een syndroom is GEEN DIAGNOSE; het is een CLUSTERING van aspecten die men bij aantrof, toegeschreven worden aan het zelfde verschijnsel, en dan bijelkaar voegt. In de berichtgeving gebeurt iets vreemds: 8 maanden geleden was er een TIA, recent is er een "foreign accent syndrome". Er zijn weinig publicaties bekend. De paar die ik zo snel kon vinden spreken allen van een zeldzaam voorkomend syndroom. Ook is er meestal sprake van een klein accent verandering, waarbij men dan ook geen overeenstemming vind over het soort accent. Zie bijvoorbeeld: https://www.google.nl/urlsa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0CHYQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.ipedr.com%2Fvol26%2F112-ICLLL%25202011-L10200.pdf&ei=SdNnUrXxNsKh4gTK_YHQCg&usg=AFQjCNGYZ07fMa7EXMWdd7o_YLjR8yYDPw of https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&ved=0CIcBEBYwCA&url=http%3A%2F%2Fsprosig.isle.illinois.edu%2Fsp2004%2FPDF%2FVerhoeven-Marien.pdf&ei=SdNnUrXxNsKh4gTK_YHQCg&usg=AFQjCNG1tYqBIkoXJRUaRg0ShjcJ01oEuw In het volgende artikel blijkt de patiënt een Hematoom in de pre rolandische cortex te hebben doorgemaakt. Ook was er geen overeenstemming in wat voor accent het was. https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=0CJIBEBYwCQ&url=http%3A%2F%2Fwww.mml.cam.ac.uk%2Fdtal%2Fcourses%2Fugrad%2Fpaper_support%2Fli3%2Fchristoph%2520et%2520al%25202004.pdf&ei=SdNnUrXxNsKh4gTK_YHQCg&usg=AFQjCNEM5I5AkaPvx9OrU8YMnB5Sl7tmSw Toegevoegd na 1 minuut: Conclusie: foreign accent syndrome komt bij meerdere aandoeningen voor, is NIET TIA specifiek.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_accen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100