Waar komt de fascinatie van mensen voor dieren vandaan?

Toegevoegd na 16 minuten:
Buiten het feit dat wij mensen ook dieren zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bewondering en verwondering van en over de vaak buitengewone schoonheid, eigenschappen en ongeveinsde gedrag van dieren maken dat we ze waarderen en soms zelfs koesteren. De affectie van dieren naar mensen die goed voor hun zijn is echt, dieren hebben geen "dubbele agenda"en zijn zoals ze zijn. Tevens voelen ze emoties vaak beter aan dan medemensen. Die begrijpen ze niet, omdat ze DAT niet kunnen, maar hebben wel de neiging , troostend gedrag te vertonen. Ook de lol die (vooral jonge) dieren hebben, werkt aanstekelijk. Zoals een lammetje wat in de weide "stuitert en danst van plezier", is toch gewoon geweldig om naar te kijken. Er is zoveel genot te vinden in de natuur, je moet je er wel voor openstellen. Mensen vertrouwen op de eerlijkheid van dieren, praten tegen ze en hebben het gevoel begrepen te worden. Zelfs Koningin Beatrix is lange tijd in de rouw geweest toen haar hondje overleed.(Border-terrier) Dat geeft toch wel aan wat de onvoorwaardelijke genegenheid van een dier met jou als mens kan doen. Dieren roddelen niet en bij dieren kun je zonder gene jezelf zijn. Hun vertrouwen in jou geeft je weer meer zelfvertrouwen en het besef hoe belangrijk dergelijke eigenschappen zijn. Dieren maken van veel mensen BETERE mensen.

Misschien wel de jaloezie. Veel dieren kunnen dingen die de mens niet beheerst.

Dieren, in ieder geval zoogdieren lijken op mensen. Wij herkennen dus nogal wat in dieren.

Omdat dieren ook leven. We vinden sommige lief, leuk of zelfs schattig, maar andere ook afschuwelijk en angstaanjagend. Ze zijn dus eigenlijk net zo als mensen, maar dan allemaal anders. Daarom vinden het ene dier ook leuker dan het ander..

Dieren houden onverwaardelijk van je, kan de mens nog wat van leren.

Omdat ze vaak betrouwbaarder zijn dan medemensen.

ik denk dat lang niet alle mensen een fascinatie hebben voor dieren, maar ik heb er zeer zeker een. ik kan alleen voor mezelf spreken. je haalt een dier in huis, en nog een. je gaat vrijwilligerwerk doen met dieren. je verdiept je er verder in, leest boeken, gaat naar lezingen. uit de ene stap volgt de ander, hoe meer je door iets gefascineerd bent, hoe meer je er over wil weten.

Omdat sommige dieren afhankelijk zijn van zorg, mensen die dieren verwaarlozen maken dieren kwetsbaar. Dieren kunnen niet altijd aangeven dat ze pijn/verdriet hebben....Als je je dat aantrekt als mens raak je verbonden met dieren, dan heb je een hart voor dieren. Zo'n hart heb ik ook.

over dieren weten we nog lang niet alles dus zal dat iteresant zijn.

Goeie vraag! Misschien omdat we boven aan de voedselketen staan. De mens heeft de macht in dit geval om te verzorgen, onderhouden, lief te hebben. Maar helaas is de grootste fout van de mens ook we in staat om kapot te maken. Wij hebben een nadenkend bewustzijn, en een dier heeft zijn instinct. In dit geval zou je de conclusie kunnen trekken dat wij de ''macht'' hebben om leven te geven en te nemen wat dieren betreft. We kunnen er heersend over zijn. We kunnen voor ''God'' spelen. De aard van het grootste beest op aarde de ''mens'' En het is dan aan ons om te bepalen of we dieren lief hebben of dat wij ze mishandelen.

Een dier is TROUW, luistert (meestal) en is volgzaam. En dat is toch alle drie wat we graag willen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100