Slaan extraverte mensen nieuwe ervaringen op een andere manier in hun geheugen op dan introverte mensen?

(Veel) extraverte mensen weten altijd wel iets leuks of nieuws te vertellen over wat ze hebben meegemaakt of hebben (bijna) overal wel een mening over en laten die mening graag horen. Introverte mensen doen dat veel minder. Zij maken natuurlijk ook allerlei dingen mee, maar vertellen daar veel minder over aan de mensen om hen heen.

Is dit verschil (deels) te verklaren doordat extraverte mensen nieuwe ervaringen op een andere manier opslaan in hun geheugen dan introverte mensen, en daardoor makkelijker "bij" die nieuwe herinneringen kunnen "komen"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen slaat gegevens op die hij/zij ervaart, ziet, ruikt of voelt enz. Alle info wordt opgenomen in de hersenen en ergens als vele bestandjes opgeslagen. Een hersennetwerk kan je dan ook zien als een computer, overal staan ergens bestandjes in het geheugen opgeslagen. Dit opslaan van data is zowel bij extra-en introverte mensen hetzelfde. Het verschil zit hem in het oproepen van de data. Een extravert persoon is gewend heel veel data naar buiten te brengen. Het hersennetwerk zal dus snel in het geheugen kunnen zoeken om bepaalde bestanden te vinden. Een introvert persoon brengt heel veel data niet naar buiten en deze bestandjes staan veilig 'ergens ' weggeplaatst. Het duurt dus veel langer voor bepaalde bestandjes ut het geheugen gevonden worden en gelinkt met andere bestandjes. Het hersennetwerk is dus niet zo snel in het vinden en samenbrengen, omdat het geheugen minder wordt gedwongen om te zoeken. Een introvert iemand zal immers niet zo snel herinneringen of info naar buiten brengen, hoeft dus minder vaak bestandjes op te vragen. Sommige bestanden die zo iemand eigenlijk nooit naar buiten WIL brengen, kan hij ook nooit meer terugvinden in zijn hersennetwerk. Indien we alles wat we aan indrukken opdoen zouden opslaan, zouden onze hersenen 'ontploffen' zoveel zou er in worden vastgezet. We zijn dus selectief in het aantal indrukken dat we echt willen bewaren. Dit is bij iedereen anders, hoe intelligenter iemand is, hoe creatiever deze kan denken. Het is dus niet zo dat introverte mensen, minder intelligent zijn dan extraverte én andersom. Het ligt er net aan hoe het netwerk in hun hersenen is ingedeeld en welke info vaak of weinig wordt opgeroepen. Zo zal een extravert persoon vaak vele bestandjes oproepen die er niet toe doen en een intravert iemand zal heel veel verborgen bestanden hebben die er voor hem/haar eigenlijk niet toe doen. Die heeft weer een heel ander netwerk in het hoofd.

Lijkt me niet, want het wordt gewoon veroorzaakt door dat introverte. Introverte mensen zijn gewoon niet zo spontaan in vertellen, zijn daar te verlegen voor en luisteren liever naar anderen. Als je 1 op 1 met ze praat en ze voelen zich vrij bij je kun je precies dezelfde verhalen te horen krijgen maar ze zullen gewoon niet makkelijk in een groep dit soort dingen vertellen.

Natuurlijk slaan zij herinneringen anders op ( de introverte groep), zij overdenken alles veel meer, maar niet met het doel, anderen hun mening of verhaal te laten horen en zullen dus andere feiten opslaan, maar dat zullen er niet minder zijn. Zij zullen ook veel meer overwegen of iets de moeite waard is, voordat ze iets vertellen. Extraverte mensen vertellen graag wat zij hebben meegemaakt, zij overdenken het feit niet zo zeer, maar de activiteit die er is voorgevallen. Zij praten graag met andere mensen en zullen de daarvoor geschikte feiten meer opslaan. De andere manier van denken en waarde aan welke feiten er belangrijk zijn, zullen zeker een andere manier van opslaan teweeg brengen.

Introvertie en extrovertie is vooral op het naar buiten brengen van iets. Maar ik DENK dat binnenkomende informatie alleen anders geassocieerd wordt. Extroverte mensen maken snel koppelingen naar andere dingen of onderwerpen rondom de binnenkomende dingen, terwijl introverte mensen meer richting het binnenkomende onderwerp blijven en minder wijde associaties maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100