Zijn angst stoornissen IQ gerelateerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bovenstaande antwoorden melden dat mensen met een hoog IQ beter in staat zijn om angsten logisch te benaderen en daardoor "weg te redeneren". Helaas, het tegenovergestelde is ook waar. Mensen die heel intelligent zijn, zijn ook veel beter in staat om te beredeneren waarom alles mis zal gaan. Het is voor ouders van hoogbegaafde kinderen een bekend aspect om in de opvoeding rekening mee te houden: deze kinderen kunnen nachten wakker liggen vanwege alles wat er mis kan gaan, terwijl de omgeving zich afvraagt "moet je je daar nou zo druk om maken?" Kijk maar eens op http://pharosnl.nl/menu/hoogbegaafd-nieuws/hoogbegaafdheid-artikelen/faalangst/ Of zoek op Google maar eens op de combinatie "hoogbegaafdheid angstig".

Bronnen:
http://pharosnl.nl/menu/hoogbegaafd-nieuws...
https://www.google.nl/#hl=nl&q=hoogbegaafh...

Angst heeft niets te maken met IQ. Het heeft te maken met fantasie. Met wat er allemaal mis kan gaan.

Nee, een angststoornis oftewel fobie is niet iq gerelateerd. Hoe een fobie ontstaat is grotendeels onbekend. In principe kan iedereen een fobie ontwikkelen. Specifieke fobieën zoals de angst voor spinnen ontstaan vaak in de kinderjaren en kunnen spontaan over gaan. Andere fobieën (waaronder sociale fobieën) ontstaan vaak tijdens de adolescentie en jonge volwassenheid. Sommige mensen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van een fobie. Dit heeft voor een deel een genetische basis. http://nl.wikipedia.org/wiki/Fobie Maar: Mijn man heeft veel gewerkt met mensen met een fobie. En de conclusie is wel dat iemand met een redelijke intelligentie (vanaf gemiddeld iq) beter in staat is die angsten verstandelijk te beredeneren en daardoor beter in staat is om daar aan te werken, al dan niet met een therapie. Het begrijpen van de angststoornis en de mogelijkheden om daar wat aan te doen, vereist dus wel een een redelijk iq. http://www.psychischegezondheid.nl/action/psychowijzer/24/angststoornissen_.html?tab=4

Angst heeft veel te maken met verkeerde denkpatronen. In die zin kan het iets met het IQ te maken hebben. Eens die verkeerde denkpatronen zijn gelegd in de hersenen, moet je ze kunnen overschrijven met nieuwe, positievere denkpatronen, en dit vooral volhouden! 30 dagen moet je je negatieve gedachten kunnen wegwerken om angst te overwinnen. Mensen die veel angsten kennen, hebben tekorten/teveel aan bepaalde hormonen; een scheve verhouding tss adrenaline en testosteron bv. OOK voeding speelt een belangrijke rol bij angst. Je kan ze afremmen met: minder suiker, dierlijke vetten, koffie geeft hartkloppingen. Belangrijk ook is: minder stress = minder angst. Mensen zouden meer moeten leven vanuit hun hart ipv vanuit hun denken.

Bronnen:
http://www.ahealthylife.nl/10-tips-voor-mi...
http://www.platovisit.com/posttrauma/angst.htm

Als je IQ definieert als: "Goed in staat logische gevolgtrekkingen en correcte deducties te maken", dan heeft dat zeker invloed op angststoornissen. Angststoornissen zijn namelijk irreële extrapolaties van de werkelijkheid en niet gebaseerd op een goede interpretatie van de omgeving en mogelijke gebeurtenissen. Als je niet precies snapt/weet hoe de wereld in elkaar zit zul je ook eerder angst ondervinden, dat is namelijk de evolutionaire oplossing: als je het niet weet, ren dan hard weg!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100