Hoe komt het dat er nog steeds vrouwen zijn die zich in een onderdanige positie stellen ten opzichte van de man?

Dan bedoel ik niet vanuit religieuze of culturele overweging. Ik bedoel meer in deze westelijke wereld, waarin 'onafhankelijkheid' een mogelijkheid is.

Mensen hebben toch een eigen wil, dus alleen opvoeding lijkt mij niet de reden. Ik vraag mij af of het 'dieper' in het brein genesteld is. Of het ligt aan bepaalde persoonlijke eigenschappen. Of is het gewoon gemakzuchtig?

In deze heb ik het over de groep, waarin het rollenpatroon niet dusdanig meer van toepassing had hoeven te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich is dat niet zo erg natuurlijk. Door de eeuwen heen hebben mannen gewerkt. Mannen hebben cement gemaakt, wielen uitgevonden, gebouwen gemaakt, computers uitgevonden en heel veel dingen wat de dagelijkse dingen makkelijk maakt. Vroeger was echt brute kracht nodig, maar door alle nieuwe dingen, zijn vrouwen de laatste jaren ook in staat om gelijkwaardig werk te doen.

Dat noemen ze in de Arabische wereld respect, dit trachten ze dus ook hier weer in te voeren. Je ziet dit ook vaak bij sterk gelovige cristelijke groepen. Binnen deze groepen, ook in een vrij Europa bestaat voor die vrouwen dus gewoon die mogelijkheid niet. Voor een ieder ander wel, of je moet heel dom zijn.

Veelal is het een karakter eigenschap die deze vrouwen hebben en van daaruit ook vaak de keuze maken naar een wat dominantere man. Ze zijn te bescheiden en van daaruit stellen ze zich zo op.!

Doordat de vrouw fysiek zwakker is zal ze zich misschien onderdaniger opstellen. Maar soms is haar onderdanige houding slechts schijn en doet ze maar alsof ;)

Er zijn ook mannen die zich onderdanig opstellen ten opzichte van hun vrouw. Het is dus puur een persoonlijke kwestie, en persoonlijke eigenschappen van 'de vrouw' bestaan niet.

Ze zijn de sterksten en dat laat de keuze vrij zich op te stellen als onderdanig of niet... Mannen die denken sterker te zijn, kunnen dat niet...

Ondanks alles zoeken veel vrouwen en sterke dominante vent die hen kan beschermen. Ik kan het ook niet helpen, maar dat man en vrouw gelijk zijn is een gepasseerd station. Ze zijn gelijkwaardig en kunnen vanuit hun partnerschap een evenwicht vinden die niet aan emancipatie-eisen voldoet maar blijkbaar voor hen functioneert. Wanneer sommige vrouwen zich daar goed bij voelen , dan moeten wij hen daarom niet veroordelen, zolang het tenmiste een echte vrije keuze van deze vrouwen is en blijft. Daar mag dus geen dwang of machtsmisbruik aan ten grondslag liggen.

Een man is in staat om helder te denken zonder daarbij gestoort te worden door emoties en of gevoelens. Een man hakt knopen door en neemt de leiding. Een man is het hoofd van het gezin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100