Waar vind je iemand die betrouwbaar en serieus je dromen kan verklaren.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn in de bibliotheek verschillende boeken over dit onderwerp te vinden, hier zou je eens in kunnen kijken. Zelf nadenken over wat je gedroomd hebt en dan naar je eigen leven/dag kijken helpt vaak ook al heel veel! En dan niet alleen naar de grootste dingen, maar ook naar de kleine gevoelens en gebeurtenissen!

Die is niet te vinden als je je eisen zo waanzinnig hoog legt. Dromen verklaren enerzijds en betrouwbaar en serieus anderszijds zijn tegenpolen van elkaar.

Dat kun je alleen maar te weten komen van iemand die je vertrouwt én die jou een voor hem betrouwbare bron kan geven... Anders zou ik het niet weten...

De meeste dromen zijn niet te verklaren, het is niet meer dan een reflex van je dagelijkse leven, een product van je heimelijke wensen, je fantasie en je frustratie's. Soms zijn er dromen die zich alsmaar herhalen, dat zou misschien iets kunnen betekenen. Slechts een heel enkele keer kan een droom een poging zijn van gene zijde om contact met je te maken. Een medium zou bepaalde dingen uit deze droom kunnen gebruiken om meer informatie te verkrijgen. Dus zou je misschien naar een medium moeten gaan, maar het vragen aan een goede vriendin geeft waarschijnlijk meer resultaat.

Nergens. Dromen laten zich namelijk niet in zijn algemeenheid verklaren ; ze zijn zeer persoonlijk, en voor zover ze een betekenis hebben is die ook zeer persoonlijk. Geloof maar niks van lijstjes als dromen over vliegen betekent A, over bloemen betekent B, over dod betekent C etcetera. Alleen retrospectie kan je eventueel vertellen wat je dromen zouden KUNNEN betekenen. Maar een groot deel van de tijd dromen we ook gewoon gezellige bullshit.

Er bestaat een forum waar je een droom kunt laten verklaren.

Of de verklaring van een droom aannemelijk is, hang alleen af van jezelf, niet van de gene die de droom verklaard. Het gaat er namelijk om of jij de verklaring aannemelijk vind, en dan vertrouw je degene die het uitlegt pas, dus niet andersom....

Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat een ieder verschillende betekenissen geeft aan het zelfde voorwerp, dezelfde droom, patronen... Een goede zou je door zo'n droom ahw heen begeleiden. Bij elk onderdeel is het zaak te toetsen wat jouw betekenis is van de afzonderlijke onderdelen. Daarna kun je zelf wellicht een rode draad herkennen, helemaal door jou zelf vormgegeven en verduidelijkt. Hij of zij is er alleen maar om de juiste vragen te stellen. Een bekende of iemand die jij vertrouwt is al voldoende.

In de dromenencyclopedie, daar staan veel dromen met betekenis in. Misschien kun je die eens lezen?

Nergens,want:Dromen zijn bedrog.

je hebt leuke en betrouwbare dromen verklaar boeken

Die zijn er niet. Paragnosten en de rimbam lopen een hoop verhalen uit hun nek te kletsen. Hoe moet iemand ooit ever jou droom snappen als je zelf alleen weet wat er zich in afspeelde precies..

Je kan het beste je eigen dromen verklaren, al heb je wel iemand nodig die je helpt om een plausibele verklaring te vinden. Dezelfde droom kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de dromer.

Dat vind je bij jezelf. Je hebt vaak een eigen interpretatie van de dingen die je droomt. Jij weet het beste wat het voor jou betekent. Maar op de site "maljonicsdreams" kun je ook in het Engels je droom posten en krijg je feedback. Succes...

Uit de psychologie hield Sigmund Freud zich bezig met traumdeutung (droomduiding). Hierin werden dromen voorgesteld als een projectie van innerlijke lusten die niet naar buiten werden gebracht. Psycho-analytici doen het niet zo strikt meer als Freud, maar er is vast een vrij-gevestigd psycholoog die het doet. Het vergt dan wel enige tijd en je krijgt antwoorden die wellicht niet bij je persoonlijkheid kunnen passen.

Bronnen:
http://psycholoog-rijswijk.datzitzo.com/
http://www.planeet.biz/freud/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100