Als spoken niet bestaan. waarom zie ik ze dan?

dit is een heel serieuze vraag. en belangrijk.
veel mensen geloven het niet.
ik zie soms spoken op de eerste verdieping.
en ik hoor ze ook. ze maken mij bang.
als ik in bed lig zit er soms een bij mijn bed.
hij heeft een gloeiend hoofd. ik voel de warmte.
en door de deken raakt hij me aan.
dan ren ik naar beneden en het spook blijft bij de trap.
ik slaap dan verder op de bank.
en boven hoor ik de geluiden van zuchten en kraken.

Toegevoegd na 57 minuten:
omdat ik niet meer mag reageren zet ik het hier.
het kunnen ook geesten zijn natuurlijk.
ik weet het verschil niet.
ze zijn allemaal eng.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn antwoord wil je waarschijnlijk niet horen, maar ik geloof dat je huisarts gelijk heeft. De angst op een gebeurtenis vergroot de kans op een gebeurtenis. Als jij heel erg gelooft in spoken dan kunnen je hersenen je bedriegen. Alles wat jij ziet en hoort komt voor uit signalen van jouw hersenen. En jouw hersenen kunnen jouw rustig bedriegen. Tip: Geloof jij echt in zijn bestaan: Ga volgende keer de confrontatie aan. Ga niet naar beneden, maar vertel het spook rustig dat hij moet verdwijnen. Vertel hem dat jij onrustig wordt van het feit dat hij constant verschijnt. Verzoek hem vriendelijk niet meer bij jou rond te spoken. Mocht dat niet de eerste keer lukken, vertel het hem de tweede keer wat dwingender (vertel hem: "Laat me met rust"). Ga niet op de bank slapen, want dan geef je je gewonnen. Op deze manier zorg je dat je de situatie de baas wordt.

Hij heeft een gloeiend hoofd(misschien mexicaanse griep)en hoe weet je dat het een hij is? Toegevoegd na 2 minuten: Ik zou me er niet te druk om maken.Zolang ze je niets doen gewoon negeren.

Dat is raar, alles wat je ziet bestaat toch, of zie ik nu ook spoken... Maar ik zeg je dat wat jij ziet zijn GEEN spoken, sorry... Spoken hebben geen massa, dus kunnen je niet aanraken en derhalve ook geen geluid maken... Wat het dan wel is weet ik dan niet, maar het zijn beslist geen spoken... Spoken zijn niet van materie, dus kunnen er ook niets mee doen of geluiden maken, dat kan gewoonweg niet...

Misschien heb je last van waanbeelden?

Als spoken niet bestaan, zijn wat jij ziet geen spoken. Als jij wel spoken denkt te zien dan zijn er drie dingen mogelijk: A: Je ziet spoken. Dan moeten ze dus bestaan. B: Je denkt spoken te zien.Of spoken wel of niet bestaan blijft dan in het midden. C: Je neemt iets waar dat je ten onrechte voor spoken houdt. Of spoken wel of niet bestaan blijft dan in het midden.

Ik zou een paranormale raadgever in de arm nemen. Die kunnen je wel helpen. Ik zou het wel serieus nemen want als je ze boos maakt is het hek van de dam.

jij noemt het spoken niet gedacht aan wat anders? Toegevoegd na 2 minuten: ik las over angsten bij eén van je reacties... aan angsten kun je goed werken.. een psycholoog kan je daarbij helpen

Als jij dingen ziet die door anderen niet worden gezien. Kunnen wij zeggen jij kan ze niet zien omdat wij ze ook niet zien. En daarmee jou laten denken dat je gek bent en jou vraag nog niet is opgelost. Ga na iemand die paranormaal begaafd is en jouw verder kan helpen. Want nu ben je bang in je eigen huis. Vele mensen zien andere dingen of mensen en heeft ergens mee te maken.Kunnen ook overleden personen zijn die jou iets duidelijk willen maken. Eddijst is paranormaal begaafd en zit op GV en weet zeker dat hij bereid is om je verder te helpen en waar je ook serieus wordt genomen. Je kan hem vinden door in kolom links zijn naam in te typen dan zal er onder zijn avatar een envelop staan en kan je hem mailen en deze vraag voorleggen. Je mag mijn naam geven dat ik heb gevraagd of je contact met hem kan zoeken.

Wat jij ziet of hoor zijn geen spoken maar geesten. Wat mij betreft ben jij bezig geweest over zulke dingen hoe dat allemaal in elkaar zit enz. Of je bent bezig. Misschien ben je allerlei info aan 't zoeken over geesten/spoken ofzo. Kap er mee. En dan zullen ze jou niet meer lastig vallen. Echt dit is een serieuze antwoord. Dus als jij zich bezig houd over zulke dingen. Niet doen dus kap er mee. Ps. Spoken bestaan NIET.! Wat jij zie of hoor, zijn geesten...

ik heb een waar gebeurt verhaal gezien.het was wel in america het ging om demonen! want demonen maken geluiden en kunnen laten weten dat ze er zijn!je kunt ze innerdaat zien!ik geloofde het eers ook noot tot dat ik het waar gebeurd verhaal zag! maar ik kan je aan raden om te kijken of het met je mee gaat als je op loge bent of zo!als niet dan zou ikke eg verhuizen als het je zo bang maakt!hoop dat het weer goed komt! groetjes

Vanwege dezelfde reden dat ik roze vliegende olifanten zie als ik paddo's gerookt en een fles wodka gedronken heb je hersens zijn dan tijdelijk in de war omdat je denkt dat spoken bestaan zie je ze ook als je jezelf ervan weet te overtuigen dat ze niet bestaan bestaan ze ook niet.

Misschien is je gezichtsvermogen achteruitgegaan en vooral in het donker. Net als bij tinnitus (fluittoon in je oren) waarbij je gehoorzenuwen een toon produceren omdat de zenuw niets meer van de echte geluiden opvangt en dus maar wat op zijn eigen houtje gaat spelen, kan dat ook voorkomen bij oogzenuwen. Je kunt dan dingen gaan zien die niet echt bestaan maar door je oogzenuw worden 'geproduceerd'. Dit is dus zeker geen geestelijke afwijking maar een product van de zintuigen. Het hoeft geen betoog dat zo'n waarneming angstaanjagend kan zijn als je niet weet wat de oorzaak is, dat je in de geestelijke ontreddering die zo'n ervaring teweeg brengt er wat geluiden bij fantaseert is dan ook weer niet zo vreemd. Ga er alsjeblieft mee naar de dokter of iemand anders die met ouderen werkt en dit kan bevestigen. Dat zal het verschijnsel niet verhelpen, maar als je weet dat het een gewoon natuurkundig verschijnsel is hoef je er niet bang meer voor te zijn. Toegevoegd na 5 minuten: wat geluiden* en andere waarnemingen* Toegevoegd na 3 uur: Er zijn veel ouderen die last hebben van hallucinaties doordat hun oogzenuwen niet goed meer werken, dit verschijnsel heet het syndroom van Charles Bonnet.

Spoken c.q geesten bestaan, dus je vraag is tegenstrijdig. Daarnaast als iedereen stelt dat ze niet bestaan en jij ziet ze, dan bestaan ze toch? De waarheid is slechts dat wat het best is geargumenteerd.

Dit is een goede vraag voor "The Ghosthunter". Deze man houdt zich bezig met allerlei paranormale zaken, spookhuizen en geesten. Hij probeert geesten ook te filmen en zet het dan op dvd. Ik heb 5 dvd's van hem gekocht, en vind dat genoeg. Het zou mooi zijn als hij bij jou langs komt en de spookverschijning op video vastlegt. Op de site kun je met hem in contact komen. Contact informatie vind je helemaal onderaan de site. Je moet dit alleen doen als de arts of psychiater niks bij jou kan vinden.

Bronnen:
http://www.theghosthunter.nl/

ik ben een keer "geholpen" door iemand die paranormaal was, en op hetzelfde moment zag mijn zoon een vrouw in de kamer staan. Wij vonden dat eng, en zijn meteen met dit contact gestopt. De helper zei dat het waarschijnlijk mijn overleden oma was, die mij goede raad wilde geven. Toch was ik blij dat ze niet meer terug is geweest. Zelf heb ik haar niet gezien. Is er iets gebeurd op de eerste verdieping van dat huis? Je hoort wel eens dat geesten dan niet weg kunnen en daar blijven. Mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen dan beter ergens anders gaan wonen. Als je het aandurft om ze/ hem aan te spreken dan zou je kunnen vragen of hij weggaat, of wat hij komt doen. Maar ik zou dus mijn bed beneden zetten. Soms ligt het aan een antiek meubel dat je hebt staan. Dan zou je die weg kunnen doen.

Omdat niet alles wat je waarneemt ook daadwerkelijk ergens is. Je hoofd kan hele rare trucjes met je waarneming uithalen, waardoor hele normale geluiden en bewegingen bijvoorbeeld beangstigend kunnen overkomen, zeker als je zoals je zegt al wat angstig bent. Daarbij behoren ook hallucinaties en aura's / visioenen tot de mogelijkheden. Je huisarts heeft je blijkbaar nog niet doorverwezen naar een psycholoog, maar eerlijk gezegd lijkt me dat wel de eerste aangewezen weg. Dergelijke waarnemingen hebben namelijk vaak een diepere oorzaak, maar eerlijk is eerlijk, niet altijd. Natuurlijk kun je het ook in de paranormale hoek zoeken, en als je daar open voor staat kan dat in bepaalde gevallen zeker helpen, maar helaas soms ook averechts ; als de onderliggende problemen van dien aard zijn dat 'een goed gesprek' niet helpt, zou je er in theorie psychotisch van kunnen worden en dan ben je nog veeeel verder van huis. Het feit dat je er bang voor zegt te zijn kan zowel met de oorzaak als de symptomen te maken hebben. Een paranormaal genezer zal vaak de symptomen aanpakken (primair de angst proberen weg te nemen) zonder de achterliggende oorzaak te zoeken. (De goeden daargelaten natuurlijk, maar in die wereld is het kaf bijzonder moeilijk van het koren te scheiden, omdat iedereen zich paranormaal therapeut mag noemen).

dit is een normaal psychologisch verschijnsel, schizopersonaliteit icm fantoompijn. hiervoor zou ik naar een psycholoog gaan als ik jou was.

Allereerst ik geloof je en ik neem je vraag heel serieus. Wat je voelt, hoort en ziet is heel eng en raar. Het is goed dat je in ieder geval zorgt dat je goed probeert te slapen door dan maar op de bank te gaan liggen. Maar dit kan zo niet verder. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je hiervoor psychische hulp zoekt. Want ik denk dat jij wel die spoken kan zien, voelen en horen. Maar dat anderen ze niet zien. En dat is raar. Jij bent waarschijnlijk de enige in huis die merkt dat er spoken zijn. Ik weet dat je al naar een arts bent geweest omdat je oxazepam heb gekregen. Hoeveel mg per pil heb je gekregen? Ik weet ook dat het geen prettig gevoel is om die pillen te nemen. Maar wat ze doen is dat ze je rustig maken. Maar voor de angst heb je andere pillen nodig. Zyprexa en haldol bijvoorbeeld. Ga alsjeblieft een gesprek aan met de psychiatrische hulpverleners. Die kunnen je verder helpen. Want is niet prettig om zo te moeten leven. En echt waar ze kunnen je helpen. Hier op Gv kan je allerlei antwoorden krijgen. Van het advies om naar medium te gaan of naar een psycholoog. Dat is erg verwarrend. Vraag het eens aan je directe omgeving. Wat vinden zij ervan? Wat denken zij dat je het beste kunt doen? Zij kennen jou tenslotte het beste. En zij kunnen daarom de juiste keuze maken. Sterke Het komt wel goed. Maar je moet zelf de stap zetten om om hulp te vragen.

Wat ik grappig vind, is dat veel mensen hier reageren alsof je een klap van de molenwiek hebt gekregen en hierdoor dingen ziet en hoort die er niet zijn. Op het moment dat mensen hier over onze lieve heer en aanverwanten gaan praten, dan ineens wordt iedereen serieus en dan ben je ineens wel normaal terwijl dit geloofwaardiger is als een God die in de hemelen zijt. Wat jij ziet, hoort en voelt is gewoon aanwezig, maar je hoeft hier niet persé bang voor te zijn. Vaak zijn er geesten aanwezig die het goede met je voorhebben en er kan een enkele rotzak tussenzitten. Ze kunnen heel vervelend doen, maar hier moet je je niet door weg laten jagen. Het is JOUW huis laat hun maar weggaan. Ik zou iemand uitnodigen die hier ervaring mee heeft, voor het geval het een andere entiteit is dan een geest.

Dit had ik vroeger ook heel vaak ik vond het ook heel eng. Maar je moet niet gaan verhuizen echt jij verbeeld het maar of het zijn doden mensen dat je iets wilt vertellen of duidelijk maken want zij kunnen niet praten.Als het niet je verbeelding is dan zul je wel kunnen verhuizen maar ga maar eerst rustig naar de huisarts of naar eddijst :)

Kan er ook iemand normaal reageren. Spoken zijn geesten, dus zal wel geesten zijn. Als ik jou was zou ik eens naar een medium of paragnost gaan. En hoe banger jij wordt hoe meer ze je lastig zullen vallen. Ze voeden zich met jou angst, hoe banger jij bent hoe meer ze je lastig zullen vallen. Dus met deze worden bedoel ik: hoe banger jij bent hoe meer energie ze krijgen en hoe meer ze aanwezig zullen zijn.

He Pruts-Einstein, Klinkt niet prettig... Ik heb in mijn puberteit wel een tijdje geesten gezien, het komt vaak voor dat mensen een beetje 'randpsychotisch' zijn zonder dat ze daar erg in hebben, of, als je het in de taal van de parapsychologie wilt hebben, 'ontvankelijker zijn voor signalen van gene zijde'. Je hebt hierboven al veel tips gehad, die allemaal neerkomen op 'ga naar de psych' of 'ga naar een betrouwbare paragnost'. Wat mij betreft zou ik zeggen: doe het allebei! Als het voor jou werkt, is het goed. Wat paragnosten betreft zou ik er wel eentje uitzoeken waarbij je het idee hebt dat-ie met beide beentjes op de grond staat... En dat is dan weer heel lastig. Misschien een die ook regulier psycholoog is en die je probleem vanuit beide invalshoeken kan benaderen. Sterkte er mee in elk geval, en laat je niet bangmaken!

Spoken of geesten, hoe je ze ook wilt noemen kunnen door sommige personen waargenomen worden. Het zijn zielen die nog niet "over" zijn. Ze kunnen het aardse leven op de een of andere manier niet loslaten. Ik kan mij voorstellen dat je er bang voor bent. Probeer die angst om te zetten. Zij laten zich aan jóu zien! Jij kunt ze helpen naar het licht te gaan. Zeg tegen ze dat ze naar het licht moeten gaan, dat ze dood zijn en hier niet meer horen. Als je dat raar vindt, kun je ook gewoon hardop zeggen dat ze weg moeten gaan en jou met rust laten. In de meeste gevallen verdwijnt het vanzelf. Zelf zie ik geesten al vanaf dat ik 3 jaar was. De laatste jaren kan ik er zonder er bang voor te zijn mee "communiceren". Angst is het grootste obstakel. Zij zijn namelijk ook bang. En het fabeltje van goeie en kwade geesten bestaat in mijn beleving niet. Het zijn allemaal zielen die niet over durven gaan. Sommigen doen vervelend omdat zij ook bang zijn.

Het lijkt mij een duidelijk voorbeeld van een op hol geslgen fantasie. Ik vermoed,dat dat gloeiende hoofd,je eigen hoofd is.Ik durf het haast niet te vragen,maar je gaat je toch niet te buiten aan overmatig alcoholgebruik?Daar kunnen ook rare denkbeelden van ontstaan.

Omdat de menselijke geest heel goed is in het 'invullen' van incomplete informatie. Je hersens steken op zo'n manier in elkaar dat ze onbekende geluiden proberen te interpreteren als stemmen die woorden spreken, onbekende beelden als gezichten of hele personen, lttrs als complete woorden etc. Het is een vaardigheid die je normaal in staat stelt goed te communiceren met andere mensen (ook al praten ze misschien niet heel verstaanbaar) en situaties snel te overzien. Maar die vaardigheid heeft ook een keerzijde: je hersenen kunnen er ook mee aan de haal gaan, en je dingen laten zien/horen die er niet zijn. De wind wordt gezucht en gekraak, en angst kan complete geesten produceren, vooral in (schemer)duister als je minder zicht hebt dan in het volle licht. Het is een bekend verschijnsel bij kinderen, voor hen zijn de monsters onder het bed heel echt, maar ook bij volwassenen kan dit voorkomen. Zo heb ik zelf wel meegemaakt dat ik over straat liep, en achter me mijn moeder mijn naam hoorde roepen. Het was compleet echt, ik draaide me vol verbazing om om antwoord te geven, maar natuurlijk was mijn moeder daar helemaal niet. Die zat op dat moment in een compleet andere stad. Er zijn waarschijnlijk mensen die zoiets zouden interpreteren als contact met een geest of telepathie, maar mijn moeder is springlevend en wist ook bij navraag achteraf van niets. Er was gewoon een onbekend geluid, misschien met een toonhoogte waar mijn moeder normaal mee spreekt, en mijn hersenen hadden de rest ingevuld. Een bizarre gewaarwording, maar als je weet hoe de hersenen werken, in feite volkomen normaal. Iets zien of iets horen betekent niet automatisch dat het er ook is. Wel is er bij jou meer aan de hand dan alleen de auto-aanvulfunctie van de hersenen. Jij hebt er namelijk last van. En niet zo'n klein beetje ook, het moet heel beangstigend zijn als je hersenen op zo'n manier met je aan de haal gaan dat je letterlijk spoken ziet. Dit is iets waar je niet gemakkelijk zelf van afkomt, net als eerdere antwoorders zou ik je aanraden hulp van een professional in te roepen. Omdat er al medicijnen in het spel zijn, denk ik daarvoor in eerste instantie aan een psychiater. De huisarts is niet opgeleid om om te gaan met geestelijke problemen met deze ernst, maar kan je wel doorverwijzen als je daarom vraagt. Toegevoegd na 1 uur: Aanvulling in reactie 2!

Bronnen:
http://archief.ypsilon.org/schizofrenieple...

als je je angst overwint zullen ze het minder leuk vinden je te plagen

Dit zijn overleden zielen die nog niet naar het licht zijn gegaan, of ze dat ooit kunnen en/of willen doen is een goed medium voor nodig. succes ermee.

Het kunnen ook paranormaal begaafde mensen zijn. Hoewel het woord begaafd hier mogelijk niet zo op zijn plaats is. Je mag niet meer reageren? Dat zeggen ze tegen je? Dan is het misschien slim om je af te vragen wat ze bedoelen. Waar mag je dan niet meer op reageren? Of bedoelen ze dat je ergens verkeerd op reageert? Ben je bijvoorbeeld getuige van een conflict en reageer je daar op, dwz bemoei je je ermee? Ze jagen je schrik aan schrijf je. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze het kwade met je voorhebben. Mogelijk voorzien ze dat je bemoeienis tot schade bij jouzelf zal leiden.

mijn idee is, en dan moet je niet denken dat ik je niet begrijp - ik heb hier ook last van maar dan veeeel minder erg - , dat wat je ziet, jij bestuurt. je moet naar een psycholoog gaan die zelfhypnose gebruikt. in prencipe zie je een projectie van je eigen angst. jij bestuurt die geesten, maar je doet het in je onderbewuste. toen ik een klein jochie was, ging ik hier ook voor in terapie. wat er bij je gebeurt is: je in je onderbewuste (90% van je hersenen) vorm je je eigen angsten. waarom de mens dit doet, weet ik niet. misschien om de alertheid voor gevaar intact te houden. en dan denk jij misschien: maar voor ik die man met het gloeiende hoofd zag, kende ik die niet, ik zag hem voor het eerst. hoe kan die uit mijn gedachten komen? A: omdat je niet nadenkt bij wat je in je onderbewuste doet. nogmaals: ga naar een psycholoog die de techniek van zelfhypnose in de arm neemt. helpt gegarrandeerd.

De oud-oom van mijn vriendin is 2 weken geleden overleden. We hebben naast ons bed beide een bed lampje die je met een afstandsbediening aan en uit kan zetten. De afgelopen paar nachten is het lampje aan haar kan van het bed 's nachts vanzelf aangegaan. Mijn lampje bleef uit. Het kan niet zo zijn dat iemand de afstandbediening aanraakte want die ligt meestal op het nachtkastje aan mijn kan van het bed en daar kun je niet (in je slaap) zomaar bij. Mijn vriendin ziet dit als een geest die haar iets wil vertellen. Ik denk dat de elektrische schakelaar gewoon kapot aan het gaan is. Wat ik hiermee wil zeggen is dat we allemaal vreemde dingen meemaken en iedereen probeert deze dingen voor zichzelf te verklaren. Ik geloof niet in geesten of een hemel dus ik zoek de verklaring in aardse zaken (kapotte schakelaar, elektromagnetisch veld van de wekker enz). Mijn vriendin gelooft wel in geesten en een hemel zij zou dit dus eerder als verklaring geven. Vanavond draai ik beide schakelaars om als het lampje aan mijn kant van het bed dan ineens aangaat denk ik dat de schakelaar echt kapot aan het gaan is. Gaat haar lampje nog steeds aan dan weet ik nog even niet wat ik doe/geloof (misschien een EMF meter kopen)

Oooh! Volgens mij zijn er geldprijzen die uitgeloofd zijn voor mensen die het bestaan van spoken kunnen bewijzen. Ik zou zeggen opnemen en op youtube plaatsen. En als blijk dat je opnamen leeg zijn, zou ik je toch met klem willen aanraden om je door te laten verwijzen naar de GGZ...

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat we niet kunnen bewijzen dat spoken bestaan, maar ook omdat we niet kunnen bewijzen dat spoken niet bestaan. Ik geloof meer in de wetenschappelijke verklaring dat mensen in staat zijn om te dagdromen. Dat geeft me een gevoel van veiligheid. Als je het moeilijk vind om om te gaan met wat je ziet zou je een aantal dingen kunnen proberen: - teken ze na en geef ze een naam, dan kun je ook met ze praten en ze vragen stellen - ga bij jezelf na wat de reden(en) is/zijn dat je bang voor ze bent - misschien kun je zelfs achterhalen waarom bijvoorbeeld het spook in je bed een gloeiend hoofd heeft; is er iets met hem gebeurd? - je kunt kijken of er nog meer spoken in huis zijn. Hier heb je wel wat moed voor nodig, maar als je ze eenmaal allemaal gevonden hebt dan heb je in ieder geval overzicht En bedenk: er is een reden waarom je ziet wat je ziet. Alles wat je waarneemt komt uit jezelf. Als je niet geïnteresseerd bent in bomen dan kijk je er niet naar. Vroeger zag ik in mijn kamer altijd een boomlange, magere man met een vissenkom op zijn hoofd: toen ik na nachtenlang wachten bibberend van angst naar hem toe liep bleek het een kapstok te zijn! Dat was een hele opluchting! Eenmaal in bed zag hij er weer uit als een man, maar toen ging ik gezellig met hem babbelen. Dat vond ik erg leuk. Ik heb ook een tijd lang gedroomd van een duivel met een elektrische speer die in mijn rug prikte. Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik dat gevoel kreeg wanneer ik mijn rug hol maakte. Als je weet wat het is dan hoef je niet meer bang te zijn, maar kun je er ook iets leuks mee doen. Of het nu echte spoken zijn of niet, want zoals ik al zei: dat kunnen we niet echt bewijzen. Toegevoegd na 16 uur: Overigens: mijn oma (die is letterlijk 100 jaar oud) zag eens allemaal zwarte beestjes uit haar neus komen, en voelde ze ook. Wij zaten er echter naast en konden niet zien waar ze het over had. Waarschijnlijk had zij van pure ouderdom iets waargenomen wat er niet was. Ik zou er rekening mee houden dat het ook zoiets kan zijn.

Een wettelijk bevoegde Nederlandse arts kan je hier antwoord op geven.

ga na wat er in dat huis gebeurd is! vooral in die kamers waar je het voelt! nee je bent niet gek!! het zijn geen spoken het zou eerder temaken hebben met d..... ik durf het woord niet eens te typen! waar ik 20jaar gewoond heb in mijn ouderlijk huis had ik er ook last van,het was vooral het moment dat ik de trap op ging.ik dierf het niet te zeggen want dan zouden ze me als aansteller aanzien,mijn jongere zusje kwam er mee af en het bleek dat thuis iedreen er last van had. mijn moeder het ergste want wat wij niet wisten was dat ze met de bijbel op haar nachtkast sliep zelfs dat hielp niet want soms begon het zich te bladeren. en mijn pa een heel serieuse eerlijkste man op aarde beleefde het mee alleen zeiden ze het niet tegen ons om ons niet banger te maken dan we al waren.wat we ete weten zijn gekomen is dat de vorige bewoonster in de 5de kraambed is gestorven samen met haar zoontje en ze lagen boven in een van de slaapkamers opgebaard voor diegene die afscheid kwamen nemen! nu weet ik nog steeds niet als het daarmee te maken heeft! je moet nagaan als iemand in je vriendenkring iets met dodenoproeping duivelerij geesten en dergelijk te maken heeft.ga na als je iets van iemand gekregen hebt! als je ergens iets 2derhands hebt gekocht of iets antieks hebt iets van negers indianen ofz gekocht hebt.denk goed na en trek alles na en gooi spullen weg die je niet vertrouwd!! bij mij was het gedaan toen ik het huis verlaten heb en mijn andere zussen en broers hebben er ook geen last meer van.nog steeds als we naar het ouderlijke huis gaan en vanaf de trap krijgen we allemaal het benauwde gevoel! we zijn met zn 5 kinderen thuis en allemaal op leeftijd dat we niet meer in sprookjes geloven en weten wat we voelen.we zijn niet gek we hebben een normale leven maar ik ga dus al jaaren niet meer naar mijn ouder kan het niet aan dan voeol ik me dagen slecht en ben ik snachts bang!leg in je kamer een bijbel alvast leg hem open op een mooie tekst van spreuken ofz...ik weet dat sommigen het niet geloven maar het bestaat dus wel! jammer genoeg wat bij mij hielp als ik ze hoorde was op god roepen!! god help mij! want god staat boven alle anderen schepselen! meestal was het dan over! ik riep vooral op jaweh.hebreeuws voor jehovah! probeer en blijf proberen!! als het maar helpt!! succes

Het feit dat jij spoken ziet met een gloeiende hoofd, geeft mij te denken. Allereerst denk ik dat je een soort van besmetting hebt opgelopen in je verleden. Heb je misschien glaasje gedraaid, of geesten opgeroepen? Vooral dat gloeiende hoofd doet mij denken aan demonische geesten. Ik denk dat je God moet toelaten in je leven, en in naam daarvan het vertrek moet gaan zuiveren. Beveel ze in zijn naam om te vertrekken.

Ik zie dat niet als spoken Wij noemen dat entiteiten er zijn mensen die dat zien en voelen of dat nu werkelijk zo is of niet ( en dan misschien in je verbeelding) doet er niet toe Jij hebt er last van. Eerste stap is er niet bang voor zijn. Leer een" bel" om jezelf heen te maken. Je kunt ook zeggen dat ze niet zo dicht bij je in de buurt moeten komen of stuur ze consequent weg ( ik wil jullie hier niet , ga weg!!)

Je hebt last van hallucinaties. Ik zou naar de huisarts gaan om raad.

Hoi, Ik heb al zoveel antwoorden gezien dat ik geen zin heb om de rest te lezen. Geen idee of je ze nou spoken of geesten moet noemen. Wat ik wel weet is dat je deze geesten/spoken 'gewoon' weg kunt sturen. Ze zullen zeker luisteren, maar zeg 't wel hardop. Slechte geesten/spoken luisteren ook. Sterkte ermee.

Spoken, geesten, entiteiten...ze bestaan wel. En ze kunnen wel degelijk geluiden produceren en je aanraken. Al is het wel heel zeldzaam dat het gebeurd. Meestal zie je een schim en niet een volledig lichaam maar in jou geval is het een hele sterke manifestatie. Ik zou hulp gaan zoeken van iemand die er echt verstand van heeft! Je kan er behoorlijk ziek van worden omdat ze jou energie kunnen gebruiken, zeker als je een heel gevoelig persoon bent. In ieder geval, er zullen altijd mensen zijn die het niet geloven maar er zijn er genoeg die het wel geloven en weten dat het een werkelijkheid is. Veel succes en ik hoop dat je de juiste persoon vindt om je te helpen.

Alle antwoorden heb ik gelezen en al lezend heb ik geconstateerd, dat er heel veel mensen met heel veel verschillende visies op reageren, en gelukkig de meeste met de beste bedoelingen. Gelukkig maar. Ik hoop dat het je inmiddels al beter vergaat en dat je iets hebt gehad aan sommige tips. Wat je ook doet, probeer in ieder geval hulp te zoeken en probeer te regelen dat er afentoe iemand bij je slaapt. Samen ben je sterker en het is makkelijker als je met elkaar kunt overleggen. Vraag aan de ander wat hij waarneemt en vertel die ander wat jij waarneemt.

Als je er werkelijk bang voor bent, zou ik er iemand bijhalen die ze weg kan laten vloeien. Je zou het ook zelf kunnen, maar misschien ben je al te bang. Spoken of geesten zijn niet eng, deze willen jou iets vertellen of iets geven zelfs. Aan de ene kant is dat een eer (ook al zie je dat duidelijk niet zo) aan de andere kant is het nu jouw huis en heb jij er niet om gevraagd. De geest verschijnt voor jou en kan dus via jou weg vloeien, als je daarvoor open staat kan je dit doen, maar het is helemaal geen schande om er iemand bij te halen die dit ook voor jou kan doen. Ga pas met iemand in zee als jij er een goed gevoel bij hebt. Dit is wel belangrijk, omdat er ook mensen zijn die zelf alleen in jouw geld geloven en niet in jouw geesten... Mocht je niet zo goed erin zijn om aan te voelen wie je hierin kan vertrouwen, dan kan je ook iemand meenemen in je zoektocht naar iemand die de geest kan laten wegvloeien. Suc6!

Je kan van alles zien, en voor jou is wat je ziet ook echt. Of het ook meetbaar is, is een ander verhaal. Als het echt geesten, energieën zijn, dan helpt het vaak om er mee te praten. Te vertellen dat je bang bent, en dat je daarom wil dat ze weggaan. Blijven ze terugkomen, dan kun je je afvragen waarom uitgerekend bij jou. En dan moet je gaan zoeken. Komen ze sinds je in het huis woont, horen ze bij het huis? Of zijn ze gekomen na een heftige gebeurtenis? Dan moet je daar misschien iets mee doen. Het is niet makkelijk om je vraag in een paar zinnen af te doen, wat belangrijk is om te weten, is dat je misschien wel angstig bent, maar dat ze je geen kwaad kunnen doen.

Als jij niet zeker weet wat het is zou ik een helderziende inschakelen want slecht spoken bestaan wel. Als het een slecht geest is schakel dan de kerk in want een priester is het enige die de kwade geesten kan laten verdwijnen Daarbij laat je dopen en zorg dat je hemelwater hebt uit een speciale bron en sproei dat met je vingers door alle hoeken van het huis heen Ik heb precies het zelfde maar ik kan me er voor af sluiten en voor een nieuweling is dat moeilijk. Denk jij meer te zien dan andere mensen dan heb je het zesde zintuig ontwikkeld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100