Hoeveel mensen lijden op dit moment aan een psychiatrische stoornis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In nederland lijden op dit moment 3 miljoen mensen aan een of andere vorm van psychische klachten. Dat zijn niet allemaal mensen met een echte gediagnostiseerde ziekte. Als je dat bedoeld zijn het er wellicht wat minder. Op onderstaande link is informatie te vinden over de verschillende psychische aandoeningen en ook wat aantallen.

Bronnen:
http://www.psychischegezondheid.nl/page/28...

Ik schat 3 miljard mensen, dus de helft... Nergens kun je een exact antwoord vinden, maar dan ook nergens, niet wikiwiki en niet google, dus schat ik maar...

Dat is niet te beantwoorden, omdat je dan een sluitende definitie zou moeten hebben voor deze stoornissen. Maar dat het een hoog percentage is dat zeker. De mens is ook maar een experiment van de natuur. Toegevoegd na 1 dag: In Nederland hebben 150.000 tot 250.000 mensen een borderline stoornis.

Bronnen:
http://www.psychischegezondheid.nl/dynamic...

Circa 3 op elke 1000 Nederlanders maakt langdurig gebruik van psychiatrische zorg. Daarnaast personen met ernstige en langdurig bestaande problematiek dat geen gebruikmaakt van de GGZ. Op basis van drie onderzoeken onder huisartsen schatten wij de totale prevalentie van chronisch psychiatrische patiënten op ten minste 4,5 per 1000 inwoners.

Bronnen:
http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/r...

Een psychiatrische aandoening is andere koffie dan een psychische stoornis of of dysfunctie. Bij psychiatrische stoornissen hebb je het over psychosen , schizofrenie en andere zwaar invaliderende geestesziekten. Depressies horen er ook onder en zijn in ernst en omvang vaak onderschat. Nu zijn er niet veel mensen die nooit een depressie meemaken, die is meestal goed te behandelen. Voor het gemak deel ik psychiatrische problemen wel in in "hardware "problemen , dus een storing in de hersenfunctie zelf en de psychologie in de softwareproblenmen als trauma's ed. Vanuit die optiek bezien denk ik dat enige procenten psychiatrische problemen hebben en tientallen procenten psychologische problemen. Het antwoord op de vraag zou dan een paar procent zijn van de Nederlandse bevolking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100