Bestaat er documentaire om een redelijk goed inzicht te krijgen in het denken/voelen van iemand met Asperger?

Iemand uit mijn directe omgeving heeft waarschijnlijk Asperger. Graag wil ik mij er meer in verdiepen. Als je dit doet, dan kom je er achter dat complexe materie. Ik weet dat het moeilijk is, maar ik vroeg mij af er een documentaire of iets anders is wat een redelijk goed inzicht kan geven in denkwereld van iemand met Asperger.

Toegevoegd na 46 minuten:
Het gaat overigens om een volwassen persoon waar op latere leeftijd een diagnose zal worden gesteld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet het boek van Daniel Tammet lezen (of naar zijn website gaan). Hij heeft zelf Asperger en kan heel goed een inkijkje geven in zijn hoofd. Toegevoegd na 50 seconden: Het boek heet: Op een blauwe dag geboren.

Ik weet niet wat de leeftijd is van degene in je omgeving. In ieder geval vind je op onderstaande site veel boeken over autisme, ook over asperger, met informatie over en voor kinderen, maar ook volwassenen. Ik zou zeggen snuffel ertussen en zoek iets waar je wat mee kunt.

Bronnen:
http://www.uitgeverijpica.nl/index.php/ont...

Hier een documentaire over Asperger, door een patient gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=WAfWfsop1e0 Hier nog een driedelige serie: http://www.youtube.com/watch?v=q_PBVxGEEY4 Hier nog een Nederlandse voorlichtingsfilm: http://www.tijdcode.nl/voorlichtingsfilm.html (4e van de lijst) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100