Waarom twijfelen ook al staan we ergens achter?

Dit vraag ik af naar mijn vorige vraag. Je voelt je aangetrokken tot iemand .. je vindt die gene leuk maar toch twijfel je of diegene je type is.
Waarom twijfelen we daarover want het voelt goed, dan is er toch geen rede om te twijfelen?

Of is dit normaal en doet iedereen dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer degene waar je het over hebt eerst goed te leren kennen. Misschien gaan je twijfels weg als je open en eerlijk met elkaar kan communiceren. Gaat het je om het uiterlijk of innerlijk of het je type is? Persoonlijk vind ik beide belangrijk maar innerlijk net even iets belangrijker. Ga ook niet af op wat anderen van die persoon vinden en maak je eigen keuze. Het is jouw leven en als je serieus bent sta je achter je keuze en kan niks of niemand je er van weerhouden en zullen ze je keuze accepteren.

Twijfelen is gevoel en gedachten. Dus het is heel normaal dat je over iets twijfelt...

Dat is inderdaad normaal. Twijfelen is een soort beschermingsmechanisme. Door te twijfelen geef je je niet geheel en roekeloos aan iets of iemand over. Een goede twijfel is gezond om jezelf tegen gevaren of desillusies (zoals bijvoorbeeld in de liefde) te beschermen.

Ik sta achter mijn sollicitatiebrief die ik nu maak. Maar twijfel of hij correct is! Motivatie voor stageplek is geen probleem, maar het verwoorden in de juiste context.

Omdat je een keuze moet maken. Keuze betekend dat er twee opties zijn die allebei het overwegen waard zijn. Kies je het één betekend altijd dat het andere dat je niet kiest wordt uitgesloten, terwijl dat ook een potentiele goede keuze was. Dat is best eng, want misschien is het was het wel beter om het andere te kiezen. Maar goed, je weet het nooit zeker anders was er geen keuze.

Omdat je nergens totaal achter kunt staan, als je dat werkelijk kon hoefde je toch nooit te twijfelen... Ik twijfel nooit...

Je twijfelt niet echt, je bent meer onzeker, omdat het om een beslissing gaat die -als het goed is- voor de rest van je leven is. En dan wil je toch niet over één nacht ijs gaan.

Omdat we altijd meerdere mogelijkheden hebben....

Het is in ieder geval normaal. Ik ben ook zo'n twijfelkont. Je denkt dat je ergens achter staat, maar toch weet je het niet zeker. Misschien omdat het een belangrijke beslissing is als je er voor kiest om met die persoon een relatie aan te gaan? Of omdat niks altijd 100% perfect is en er altijd minpuntjes aan zitten?

In zo'n geval impulsief handelen komt uit ons gevoel. Twijfelen komt door ons verstand. Door deze samen te brengen kom je tot een beslissing. Tenminste, daar ga ik van uit. En natuurlijk kun je de toekomst hiervan nog niet overzien. Heel normaal allemaal, maar ga wel op weg! Gaande die weg zal het je duidelijk worden of je keuze een goede is geweest (slechte keuzes bestaan niet). Dus, waarom blijven twijfelen, ga op weg! Vergeet hierbij niet dat je elk moment een nieuwe keuze kunt maken.

Je twijfelt omdat er ´iets´ in jou voelt dat het niet ´goed´ is voor jou. Dit ´iets´ is vaak een onbewuste gedachte, overtuiging, gevoel die verbonden is met hetgene waar je over twijfelt. In jouw vraag zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat jij diegene echt leuk vindt maar je 'weet' onbewust dat bijv. je ouders (of misschien wel je beste vriend(in)) daar een andere mening over hebben. Zoals bijvoorbeeld uiterlijk, leeftijd, geloof, muzieksmaak, etc.

Twijfelen is normaal en verstandig, alleen domme mensen twijfelen nooit. Er zijn heel veel zaken die je nooit zeker zal weten, qua liefde qua geloof etc.ga af op je "onderbuik gevoel" dit zit meestal goed...........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100