Zijn seksuele gevoelens aangeleerd of instinctief?

Is het door 'klassieke conditionering' dat een man een stijve krijgt van een naakte foto?
Is het omdat men heeft geleerd dat naaktheid in verband wordt gebracht met seks?
Als het door klassieke conditionering is en een man deze conditionering nooit heeft aangeleerd, krijgt hij dan nog een stijve bij het zien van een pornoclip?

Of zit dit alles gewoon al inbegrepen in de genen die instaan voor onze hersenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Seksuele gevoelens en signalen zijn instinctief. Daar hoeft in principe niets aan geleerd of geconditioneerd te worden. Wanneer mensen naakt zijn zie je de seksueel aantrekkelijke delen, en kan het zijn dat je opgewonden raakt. Dat geldt overigens voor mannen en voor vrouwen.

Het is een mengsel van opvoeding en cultuur, wat niet automatisch hetzelfde is en daarbij komt ook nog dat je na jaren een andere seksuele kant van jezelf kunt ontdekken. Er zijn toch relatief veel mannen die getrouwd waren met vrouwen en kinderen hadden voordat zij tot het besef kwamen eigenlijk niet heteroseksueel te zijn. Er komt ook veel cultuur bij kijken hoor. Denk aan de Masai met de nek ringen die gestapeld worden en de nek wordt steeds langer, mooi? nou nee, vreselijk zelfs, maar dat is mijn idee, ik ben daar niet opgegroeid. In China waar mannen helemaal hoteldebotel werden van kleine vrouwenvoetjes. Die voeten werden van jongs af aan afgebonden en resulteerden in vrouwen die daar zo'n last van hadden dat zij amper nog konden lopen. Sexy? nou nee, vreselijk alweer en dom, maar dat hebben wij hier in het westen ook met malle vrouwen die op hele hoge hakken hun voeten verpesten (Hallux Valgus). En wat te denken van vrouwen met hele dikke billen... het enige land ter wereld waar dit echt algemeen gewaardeerd wordt? op Aruba! ::)) tja Antilliaanse mannen vinden het behoorlijk sexy!

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/archief/-wat-ik-d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100