Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Medicatie.

Volgens het Trimbos Instituut:
Er zijn weinig onderzoeken die zich specifiek richten op de behandeling van schizotypsiche persoonlijkheids- stoornissen.
Onderzoek naar de behandeling van de schizotypsiche persoonlijkheidsstoornis is vooral gericht op de effecten van medicatie. Er zijn redelijk goede resultaten bereikt met klassieke antipsychotica bij STPS. Er is nog weinig onderzoek naar de effectiviteit van moderne (atypische) antipsychotica bij cluster A stoornissen.
De effectiviteit van psychologische of andere interventies bij mensen met een stoornis uit cluster A is nauwelijks onderzocht. Belangrijkste reden is dat deze mensen nauwelijks psychologische behandeling zoeken en dus moeilijk te onderzoeken zijn.

http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/schizotypische-persoonlijkheidsstoornis/behandeling
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deze informatie is niet helemaal de informatie die ik zoek. Betekend dit dat enkel medicatie een gangbare behandeling is?
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Bij gebrek aan een beter antwoord

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding