kan iemand met autisme zichzelf aanpassen/'verbeteren'?

kan een autist zichzelf aanpassen(en dus camoufleren)
dus zichzelf 'verbeteren'/ aanpassen aan de omgeving en als dat mogelijk is , kan een autist zichzelf zodanig ontwikkelen dat het niet eens opvalt dat die autistisch is?

Toegevoegd na 1 uur:
ik ga ook van de mildere vorm uit, want zwaardere vormen komen volgens mij niet eens dichtbij 'normaal/geaccepteerd gedrag'

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, ik heb zelf PDD-NOS en mensen merken er niets tot weinig van. Hoe ouder je word, hoe meer je je zal gaan 'aanpassen'.

Ja het kan zeker. Bij autisten met een normaal tot hoog intelligentienivo. Met een lager nivo wordt het wat moeilijker. Ook is mate hoe diep een persoon in de autisme zit meespelend.

Een autist kan redelijk normaal funktioneren indien alles volgens een vast protocol loopt, als bv. de taxi om half negen komt dan om 8 uur dan kan de autist erg in de war raken en bv. gaan gillen. Toegevoegd na 49 minuten: Ik bedoelde met mijn antwoordt dat een autist zich redelijk kan aanpassen mits er aan bepaalde regels gehouden wordt, dit geldt overigens voor de mildere vormen. zo kan een autistisch persoon werken zoals een ieder van ons niet autisten

Ik denk dat het wel kan. Maar ik denk dat het belangrijker is om jezelf te accepteren hoe je bent omdat het heel erg veel van je vergt als je autistisch bent. Maar het kan wel, dat ligt ook aan de intelligentie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100