Wat zijn goede boeken die je wat leren over psychologie in zijn algemeenheid?

Ik zou hier graag wat meer over willen leren, maar ik heb het er niet voor over om er bijvoorbeeld een hele studie aan te wijden. Wat zijn dan echt goede boeken die je een inzicht daarin kunnen geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is onder andere het boek (paperback uitgave) 'Psychologie voor beginners' van Nigel C. Benson Via 1e link vind je hierover meer info (beschrijving en recensie) ... Er is ook nog 'Psychologie in een Notendop' van F. Verstraeten Via 2e link vind je hierover info, recensies en je hebt ook de link 'inkijkexemplaar' en dan kan je online reeds lezen. Zo heb je ook direct enig idee of de inhoud en/of die schrijfstijl bij je past of niet. ... Verder zou ik zeggen, ga zelf een boekenwinkel binnen, ga naar de afdeling psychologie en neem een paar boeken ter hand die Jou persoonlijk aantrekken. Blader er in, lees een paar stukjes en voel of dit bij jouw huidige honger naar informatie past. Want... Wij kunnen jou de meest uiteenlopende boeken aanbevelen en elk boek heeft ooit voor meerdere mensen datgene gebracht wat ze zochten. Sommige boeken zijn bestsellers in hun soort doch dat geeft geen garantie dat jij er hetzelfde bevredigende gevoel bij krijgt als duizenden of miljarden anderen. Maak er een leuke zoektocht op Jouw maat van... dat op zich als een stukje indruk-wekkende, experimentele psychologie ;-) Succes ermee!

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...

Psychologie voor dummies. Wegwijs in psychologie, van Mietzel

Psychology van Gleitman, Gross & Reisberg. Dit boek wordt in het eerste jaar van de studie psychologie gebruikt. Begrippen worden duidelijk uitgelegd en het is in een redelijk gemakkelijke stijl geschreven. Het is wel een Engelstalig boek.

Bronnen:
http://www.wwnorton.com/college/psych/psychology/

Als je op zoek bent naar 'leuke' boeken waarin psychologie luchtig wordt behandeld, ga voor 'Influence' of 'the Social Animal'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100