Is er iets om te eten of drinken wat een beetje tegen depressieve gevoelens is??

Ik heb vorig jaar een depressie gehad, in oktober 2010 was ik redelijk genezen. Sinds juli gaat het door veel stress wat minder goed en sinds 3 a 4 weken een beetje een terugval. Kom nog steeds bij psych dus dat zit goed. Ik heb geen medicijnen gehad en wil dat ook niet, maar is er iets te eten of drinken waar je wat minder depressief/verdrietig van word??

Weet jij het antwoord?

/2500

Tsja, men zegt chocolade. Maar ja, daar krijg je wel weer een buikje van!

Chocolade... Of iets waar het in zit.

Het is belangrijk om erg gezond te eten, gezien voedsel voor een erg groot deel bepaald hoe je je voelt. Veel verse, rauwe groenten zijn gezon. Net als fruit. Ook natuurlijke 'superfoods' als spirulina en echina kunnen je erg helpen. Zorg er vooral voor dat je gebalanceerd blijft eten. Eet niet teveel vlees, en snoep ook niet teveel. Neem eens een kijkje in organische en/of health food winkels. Ook kun je de documentaire Food Inc eens bekijken. Deze gaat erg diep in op de verbanden tussen aandoeningen als depressie en eetgewoonten. Toegevoegd na 1 minuut: Chocolade laat je tijdelijk wat beter voelen, maar is op de lange duur juist niet goed voor (als je er teveel van neemt) Zuivere cacao producten zijn echter wel erg goed voor je.

thee van St janskruid. Dit is een natuurlijke antidepressiva, en heeft niet de bijwerkingen van de chemische soort genoten. Wellicht het proberen waard.

Chocolade, maar probeer er niet teveel van te eten. Probeer ook zo gezond mogelijk te eten.

Chocolade word je eerst heel blij van maar daarna word je nog depressiever. Blokjes Elstar appel helpen ook, bij mij vooral als ik net in een huilbui wil uitbarsten.

Alcohol helpt. Tijdelijk, daarna zal je je nog slechter voelen > meer alcohol > nog slechter > nog meer alcohol. Het is dan ook niet de beste oplossing voor problemen.

ik eet dan chocola maar als je gezond wil: bananen (:

Een glas kruiden- of gewone thee, welke smaak jij maar het lekkerst vindt. En die rustig opdrinken terwijl je luistert naar mooie muziek. Heeft nog het meest effect als je daarbij in het donker zit, dus niet afgeleid wordt door wat je ondertussen ziet (als het overdag is een blinddoek voor doen). Gewoon genieten van thee en muziek. Nóg beter als je daarbij in een warm bad met een drup lavendelolie zit. Dan kom je volkomen relaxt en goedgemutst weer uit de badkamer.

heet eten is goed liefst indias goed voor karma

Bronnen:
osho

Pure chocolade werkt goed. Let wel op hoeveel suiker je binnenkrijgt. Vergeet niet veel te sporten voor een goed endorfine gehalte. Tegen stress kun je het beste valeriaan of jasmijn thee drinken. Verder kan ik enkel aanraden om gewoon gezond, regelmatig en lekker te eten. Toegevoegd na 2 minuten: N.B. met pure chocolade bedoel ik +70% cacao, het liefst met rietsuiker toevoeging i.p.v. gewone suiker. Bij de natuurvoedingswinkel zijn een aantal lekkere chocolade repen te krijgen. Natuurlijk wel met mate snoepen, te veel is nooit goed! :-)

Misschien een gek idee en met een andere insteek dan de overige antwoorden. Eet en drink wat jij lekker vindt, waar jij blij van wordt (mits niet heel ongezond). Misschien vind je het leuk om te koken, is meteen een fijne hobby (afleiding). Probeer nieuwe dingen, nieuwe smaken en geuren.

Juist bij een depressie is de motivatie om gezond te eten een stuk minder, zeker als je voor jezelf ook nog eens moet koken. Voeding wordt vaak wel als factor voor een goede lichamelijke gezondheid gezien maar dat geldt evengoed voor je geestelijke gezondheid. Voldoende groente en fruit is daarbij heel belangrijk en daarmee heeft Reistebrein tot nu toe het beste antwoord gegeven. Maar er bestaat ook nog zoiets als essentiële voedingsstoffen, die je nodig hebt om gezond te blijven. Zelfs cholesterol is nodig om je hersenen te laten functioneren maar is ook voor een aantal andere functies van levensbelang. Kijk dus ook of je voldoende vetten en eiwitten binnenkrijgt. Als je voldoende varieert is de kans groter dat ook die vetten en eiwitten die je lichaam zelf niet kan maken voldoende in je voeding voor komen. Toegevoegd na 2 uur: En, voor de volledigheid, vergeet het belang van vitamines en mineralen niet. De kans dat je dit alles in voldoende mate binnenkrijgt is met een gevarieerde en volwaardige voeding stukken groter dan met slechte eetgewoontes en veel geraffineerde voedselproducten.

Ik zelf slik Vitamine D en ik heb er wel baat bij. Ik neem dan wel dagelijks een dosis van 1000 IE. onderstaande link heb ik bijgevoegd. Toegevoegd na 2 minuten: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/5774 Lees dit eens, en ik ben zelf vitamine D gaan slikken in een dosis van 1000 IE. ik heb er baat bij. Toegevoegd na 8 uur: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/57746-chronisch-moe-door-vitamine-d-gebrek.html deze misschien wel?

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Femplex hielp bij mijn somberheid.

Bronnen:
https://www.essentialorganics.nl/nl/alle-p...

Oh ja, dat is er zeker... IJS!

Valdispert Stemming, dat helpt ook echt bij milde klachten. Verder zoveel mogelijk bewegen, liefst in de buitenlucht, iedere dag minimaal 20 minuten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100