Zou het kunnen dat een lichaam meerdere feromonen ''ruikt'' en onbewust een keuze maakt om gehoor te geven aan één soort feromoon? Of kan het tegelijk

Er zijn meerdere soorten feromonen. één feromoon roept bv een bepaald gedrag op..maar kan het zo zijn dat onze hersenen meerdere feromonen tegelijk kunnen''ruiken''?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteraard! Je hersenen kunnen van al je zintuigen tegelijk allerlei verschillende informatie tegelijk verwerken. Feromonen neem je voornamelijk weer met je neusslijmvlies. Het slijmvlies stuurt verschillende signalen door naar je hersenen. Je kunt ook drop en alcohol tegelijk ruiken, om maar wat te noemen. Het kan wel zijn dat de signalen die naar je brein gaan de verwerking van elkaar beïnvloeden, want het wordt tegelijk verwerkt natuurlijk. Dus als feromoon A effect X heeft en feromoon B effect Y, dan hoeft niet per sé bij tegelijk waarnemen van feromoon A en B, effect X+Y plaats te vinden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat effect X en Y allebei kleiner worden, of dat er een gecombineerd effect Z ontstaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100