Met welke therapievorm kan ik leren om beter met HSP-eigenschappen om te gaan?

Worden daar ook workshops voor gegevens en hoe kan ik die eventueel vinden?
Ik zoek momenteel naar iets of iemand die me hiermee kan begeleiden. In de regio van Amsterdam tot Hoorn (streek waterland).

Weet jij het antwoord?

/2500

het is mij niet bekend of er een workshop of wat dan ook bestaat voor HPS ers. Sluit je aan bij een site waar je met 'lotgenoten' kan praten. Denk dat dat voor jou erg goed zal werken.

Wellicht iets op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, healing reading. Er zijn meerdere beroepsopleidingen op dit gebied: een eerste semester van zo'n opleiding - leren omgaan met eigen energie en die van anderen - kan heel erg helpen, of losse workshops. In de buurt: zie link

Bronnen:
http://www.carolinabont.nl

Ik heb even gekeken op internet: er zijn heel veel cursussen, workshops en coaches, die zich bezighouden met het leren omgaan met hoogsensitiviteit. Hieronder vind je veel info over HSP: http://hsp.jouwpagina.nl En als voorbeeld 2 cursussen: http://jongspirit.nl/workshop%20omgaan%20met%20HSP.htm http://www.coachplus.nl/hsp.htm (Gouda) Je zult zelf even moeten gaan zoeken naar de regio die voor jou van belang is.

Als je zoekt op HSP en therapie krijg je in je zoekresultaten als snel de Sensi-therapie. Sensi-therapie is een holistische therapie; het is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen. Maar een korte blik op een aantal sites levert vooral heel veel vage zweverige claims en behandelingen. Misschien is het wel iets voor jou, ik zou zelf voor een iets meer down-to-earth therapie zoeken. Het lijkt me dat je het meest gebaat bent met lekker in je lijf zitten en en te leren een goed contact met je lijf, je gevoel en jezelf op te bouwen. Daar kan iets als mindfulness, haptonomie of tai-shi je bij helpen. Maar als je toch wat verder wil gaan dan dat zou een goede therapeut of coach een uitkomst kunnen zijn. Let er goed op of je wel een klik voelt met die eventuele therapeut, daarbij staat of valt een therapie vaak. Er zijn in de regio Amsterdam ontzettend veel therapeuten te vinden die zich in het bijzonder bezig houden met HSP. Om erachter te komen welke bij jou past zou je gewoon een groot aantal sites moeten bezoeken en het e.e.a. aan leeswerk moeten verrichten. Maar misschien is het nog zinniger om eerst te zoeken naar een HSP-forum, een lotgenoten forum. Er zijn er velen met jou en als je op zo'n forum met elkaar overlegd hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Ik zag trouwens wel een therapiecentrum in Amsterdam, EszenzZ, die zich specialiseert in HSP en regelmatig workshops geeft, ze hebben op hun site trouwens ook forum, misschien moet je iig daar even een kijkje nemen.

Bronnen:
http://hsp.goedbegin.nl/
http://www.eszenzz-centre.nl/
http://www.hooggevoelig.nl/vbulletin/index...

Bij de Bernard Lievegoed Kliniek in Bilthoven hebben ze hiervoor een 'identiteits-versterkende groep' (weet niet zeker of ik de naam goed heb onthouden, maar geloof dat het zo heette). Dit is niet precies hetzelfde als groepstherapie, maar lijkt er een beetje op. Het is een samengestelde groep van mensen die erg 'open' zijn (HSP) die dan onder begeleiding vooral veel praktische tips krijgen om om te gaan met hun verhoogde gevoeligheid.

One Session Coaching . Heb veel goede reacties gehoord.

Interesant om te lezen ivm hooggevoeligheid zijn de boeken van Elaine N. Aron. Haar boeken staan vol tips over hoe je met hoogsensitiviteit kan omgaan. Groetjes, Emily

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100