kunnen geesten contact zoeken?

kan het zijn dat geesten contact zoeken met bijv mensen of dieren, en zijn er ook kwade geesten? (demonen)
een vrouw bij mij in de straat is namelijk verhuist omdat haar huis bezeten was door een "demoon"

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja, dat soort dingen zijn lastig te bewijzen en vind ik zelf dan ook moeilijk om te geloven. Toevallig had ik vandaag met een collega een gesprek over dat zijn dochter toen ze klein was steeds moest huilen omdat er een bepaalde man was die haar niet uit haar kamer liet gaan. Na gevraagd te hebben hoe die man eruit zag kwam hij erachter dat er vroeger inderdaad iemand had gewoond in het huis die er hetzelfde uit zag (tot in details van littekens in het gezicht) en dat die man een geestelijk gehandicapte zoon had gehad voor wie hij zich schaamde die hij zijn kamer niet liet verlaten. Bij dat soort verhalen ben ik altijd een beetje sceptisch, maargoed, dat was mijn collega ook vertelde hij maar als het je dochter van 7 overkomt dan kijk je er toch anders tegenaan. Ze zijn uiteindelijk ook verhuisd. Of 'geesten' daadwerkelijk contact kunnen zoeken en of 'demonen' bestaan weet ik niet en kan ik ook niet beantwoorden, maar er zijn dus wel veel anekdotes over. Bedenk wat je zelf gelooft :) En wees blij dat jij de 'gave' niet hebt om ze te zien, want dat is volgens mij best beangstigend.

Als je Derek oglivie moet geloven wel, in zijn shows zijn er namelijk regelmatig mensen die de aanwezigheid van geesten voelen. Desalniettemin heeft hij nooit kunnen bewijzen dat hij werkelijk met geesten kan communiceren. Het is denk ik maar net wat je zelf gelooft; geloof je erin, dan zijn ze er, geloof je er niet in, dan zijn ze er niet

Het is zo simpel: Als je niet in geesten geloofd gebeurd er gewoon niks.. Want zoals jullie weten komen alleen mensen voor die geloof hebben en in geesten geloven, dat maakt jezelf banger!

Ik ben van mening dat het wel kan. Ik heb er ook diverse boeken over gelezen. Er zijn naar mijn mening ook veel kwade geesten. Die kunnen veel kwaad aanrichten. Degene die contact met mensen zoeken zijn meestal kwade geesten, die vinden het gewoon leuk om mensen te pesten of bang te maken. De goede geesten grijpen alleen in of maken contact als het echt nodig is. Zij laten je je eigen leven leiden en bemoeien zich er niet mee als het niet dringend nodig is. Zij zullen zich zelden "zomaar" aan je laten zien of contact met je maken. Dit is wat ik gelezen heb maar voor een deel ook zelf heb meegemaakt en gehoord heb van anderen die het meegemaakt hebben. Mijn advies is: Houd je er niet bezig. Mensen die zich met die soort zaken bezig houden zijn vaak gemakkelijke prooien voor de kwade geesten. De goeden maken toch wel contact als zij het nodig vinden of grijpen toch wel in als zij het nodig vinden. Toegevoegd na 2 minuten: die soort zaken moet natuurlijk zijn dat soort zaken en Degene die contact met mensen zoeken moet degenen die enz. zijn.

Uitgaande dat geesten bestaan is dat goed mogelijk, helaas zullen de meeste mensen de signalen nooit opvangen of begrijpen. We moeten tegelijk ook wel degelijk rekening houden dat een aantal aandoeningen bij mensen, of bij oververmoeidheid, overspannen zijn enz. onze brein in staat is ons te laten denken dat we met geesten te maken hebben. Dit kan soms zo sterk zijn, dan met echt denkt geesten te zien, ze te horen of ze te voelen. Zelfs stemmen te horen, of opdrachten. Dit maakt het ook zo moeilijk ergens een grens te trekken. Het je niet thuis voelen in je huis, zoals de vrouw in je straat, kan hier ook mee te maken hebben. Aan de andere kant is het ook bekend, dat zulke huizen mogelijk bestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100