Hoe komt het dat je bang bent je evenwicht te verliezen bij een afgrond?

Normaal vertrouw je gewoon op je gevoel voor evenwicht, maar als je bijvoorbeeld op de rand van de tiende verdieping staat -zonder hekje tussen jou en de diepte - gebeurt er iets met je. Wat gebeurt er dan met je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wie zich van gevaar bewust is, maakt endorfine aan in zijn hersenen. Die endorfine zorgt voor het angstige gevoel in je maagstreek. Dit is de overlevingstechniek van je eigen lichaam. Als je een railing voor je ziet, weet je dat je (redelijk) veilig bent en maken je hersenen geen of minder endorfine aan.

ik denk dat je je dan pas realiseerd hoe kwetsbaar en klein je bent. 1 misstap 1 ondoordachte beweging en je valt........ en wel voor het laatst.

Omdat niet alleen risico een factor is, maar ook impact. Als een risico groot is, maar de impact klein, dan durf je een risico te nemen. Als je bijvoorbeeld een groot risico loopt van een halve meter hoog te vallen op zacht gras, dan ben je waarschijnlijk niet bang. Is het risico laag, maar de impact erg hoog, dan heb je kans wel last te hebben van angst. Bijvoorbeeld dus dicht bij een afgrond staan. Waarschijnlijk val je niet, maar ALS je valt dan is de impact de ergste die je kunt bedenken, namelijk (met alle waarschijnlijkheid) de dood. Jouw vraag is dus eigenlijk: Waarom ben je bang, het risico is toch laag? Welnu, de impact is erg hoog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100