Heeft iedereen hoogtevrees?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen heeft in een bepaalde mate last van hoogtevrees. Een onderzoek met kruipende peuters illustreert dit. Men nam een grote glazen kubus. De bovenkant werd voor de helft met papier afgeplakt. Op dit afgeplakte deel zetten de onderzoekers een peuter. Achter de onafgeplakte, doorzichtige kant stond de moeder om de peuter te lokken. Maar geen van de kinderen waagde zich op het glazen deel

Bronnen:
http://www.anwb.nl/binaries/pdf/vrije-tijd...

Nee niet iedereen wel veel

Nee, maar als men bijv op een berg staat met de fiets.Dan moet er worden bedenken hoe je daar van komt. En als je weet hoe je er van af moet dan is het ook vaak dat je angsten moet overwinnen.

Ik denk dat iedereen hoogte vrees heeft maar sommigen hebben het in eenkeer overwonnen en anderen doen daar wat langer over of nooit. Toegevoegd na 7 minuten: Hier nog een website, meschien heb je er wat aan(heb hem bij bron gezet) (ik zat volgens dit onderzoek wel in de buurt)

Hoogtevrees is een heel logische angst: het is gevaarlijk omdat je van grote hoogte flink kunt vallen. Het heeft dus een nut voor het overleven en het is een waarschuwing. Als je overdreven bang bent van hoogtes, is het pas een probleem. Waarschijnlijk is het echt compleet onverschillig blijven bij grote hoogten heel erg zeldzaam, tenzij je Superman bent.

Eigenlijk heeft iedereen in min of meerdere mate angst voor hoogten, maar wanneer dit heel erg wordt, spreekt je van acrofobie, beter bekend als hoogtevrees. Acrofobie heeft veel gemeen met bathofobie, de vrees voor diepten. Beide fobieën houden verband met de vrees om te vallen.

Hoogtevrees is een angst die tussen de oren zit en waar niet iedereen last van heeft. Het is de angst om naar beneden te vallen, vooral van grote hoogte. Het is niet verkeerd om een beetje hoogtevrees te hebben. Het is ook een waarschuwingsmechanisme: pas op, kijk uit, wees hier voorzichtig. Maar het is pas een probleem als het ernstig is. Dan wordt het een fobie. Als je bijv. niet uit het raam durft te kijken op een flat op de 2e etage. Hier lees je er meer over: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/32874-hoe-kom-je-van-hoogtevrees-af.html

Van nature heeft iedereen hoogte vrees. De mens hoort niet op het dak of in hoge bomen. De angst hiervoor is een signaal, dat het gevaarlijk is en je het niet moet doen. Echter we kunnen onze eigen angsten overtroeven, door er heel nuchter over te denken en het zover weg drukken dat we geen hoogtevrees meer voelen. Maar denk nu niet dat je het dan helemaal kwijt bent, het kan op ieder ogenblik plotseling weer terug komen en wel zo erg, dat de brandweer je van het dak of uit de boom moet halen.

Nee dat hangt gewoon van erfelijke informatie af. Je genen dus, als je dat gen van je vader of moeder meekrijgt heb jij het ook

nee, niet iedereen heeft hoogtevrees. bij sommige mensen is het ook nooit vastgesteld

Ik heb het in ieder geval wel. Maar het stoort me niets. Want ik woon in een vlak land. Dus heb ik er totaal geen last van. Ik ga gewoon geen kerktoren in. Vliegtuig vind ik weer niet eng. Dat is wel t rare eraan Ben wel eens in de bergen geweest en vind het autorijden daar een ramp, terwijl ik niet eens zelf rijd. maar die enge afgronden vind ik maar niks. Dofa

Bij de bouw van de wolkenkrabbers in New York hebben veel Indianen gewerkt. Men zegt omdat zij geen last hadden van hoogtevrees. Toegevoegd na 3 minuten: En als ze wel angst hadden, dan gingen ze daar beter mee om.

Bronnen:
http://www.thehistorychannelclub.com/artic...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100