Waarom vertoon je soms bepaald gedrag terwijl je dit eigenlijk niet wilt?

Zoals het kwetsen en pijn doen van mensen waar je zielsveel van houdt. Soms niet eens 1 keer; maar blijf je maar in bepaald gedrag terugvallen terwijl je op dat vlak een grote hekel aan jezelf hebt.
Alsof er een duiveltje in je hart zit dat soms de leiding neemt. Al probeer je op alle mogelijke (professionele) manieren er iets aan te doen, het blijft terug komen en verwoest zoveel moois op je levenspad...

Waarom? Waarom kunnen mensen zich niet enkel gedragen hoe ze zelf écht zijn, of hoe ze zich wíllen gedragen?
Hoe kan het dat 'duiveltjes' het zelfs meerdermaals kunnen overnemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang je denkt in termen van ' duiveltjes die het overnemen ' kan je er zelf niks aan doen. Het lijkt me van belang dat je je realiseert dat dit JOUW gedrag is en dat JIJ dat kan veranderen. En jij bent ook de enige die dat kan doen. Gedragingen heb je je in de loop van je leven eigen gemaakt en gedrag is ongeveer het moeilijkste om te veranderen. Stap 1 heb je al gezet: Je bent je er bewust van dat je het doet. Stap 2 is om in voorkomende gevallen je gedrag bewust te corrigeren. Zorg er dus voor dat je je er op het moment zelf ook van bewust wordt dat je het doet. Wat kan helpen is er over te praten met mensen die het betreft en hen vertellen dat je je gedrag wil veranderen. Vraag hen om je erop te wijzen wanneer je het aan het doen bent, zodat je op dat moment bewust een ander gedrag kan kiezen. Hou dit vol en hou er rekening mee dat dit je heel veel tijd zal kosten en ook veel moeite, vooral in het begin. Stap 3 is dan dat je (na verloop van tijd) je dit nieuwe gedrag hebt eigen gemaakt. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: Bij de beantwoording ben ik er voor het gemak van uit gegaan dat je het over jezelf had. Wanneer dit niet het geval is, dan hoef je je uiteraard niet aangesproken te voelen!

Ik denk dat jij je soms irriteert aan het gedrag, opmerkingen en commentaar van de mensen waar je toch zielsveel van houd. Dat gebeurt namelijk altijd bij mensen die je al wat langer kent. Wat dan zou helpen is om zo goed mogelijk verwoorden wat het is in het gedrag van die andere persoon wat je zo irriteert. Als je dit op een genuanceerde manier weet te brengen kan de andere persoon er ook wat van leren. Ik denk dat je als wezen goed bent maar dat je door bepaald gedrag van mensen uit evenwicht raakt waardoor je op een botte manier reageert. Het gaat er dus om dat je analyseert waardoor je van je stuk wordt gebracht zodat je dat zo goed mogelijk kan uitleggen. Naast het verbeteren met de relatie met jou kunnen die mensen zich daar misschien zelfs een voordeel uit doen in het contact met weer andere mensen. Want je hebt altijd andere mensen nodig om te leren wie jij eigenlijk bent. Success.

Neem bewust de leiding over je eigen leven, en het zal je niet meer gebeuren. Concentreer je op wat je echt voelt, en breng dat over. Er is wel een bepaalde moed voor nodig om je eigen leven en gedachtes te sturen, maar gaanderweg zul je meer zelfvertrouwen krijgen. Veel succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100