Wie weet er een goeie cursus of training voor iemand die zo gesloten is als een oester, maar toch graag wil leren over gevoelen te praten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sociale Vaardigheidstraining wordt in vele wijkcentra gegeven. Meestal onder een "pakkende"(nu ja...) naam, met daarachter de vermelding 'SVT' of 'SoVa'. Daar ligt vaak een goed begin als je structureel iets wilt veranderen aan de manier waarop je met je omgeving communiceert. Het nadeel is, dat het vaak nogal generiek is. Je krijgt dan bijv. een 'les' over "hoe knoop ik interessante praatjes aan op een feest", maar ook een les over "hoe stel ik mezelf netjes voor; hand geven, de ander aankijken en je naam zeggen". Veel variatie in diepgang, intensiteit en aanknopingspunten dus. Vaak zit er dan wel iets tussen waar je wat aan hebt, en ook iets waar je niet zoveel aan hebt. Als je dat helder hebt, zou ik zo'n cursusleider vragen naar meer toegespitste training/coaching. Vaak kunnen ze je dan ideeën aan de hand doen voor andere trainingen, of 'doorverwijzen' naar een coach/maatschappelijk werker/psycholoog/etc.

Psycho motorische therapie @ Ggz !!

Praat wat meer met iedereen om je heen, ookal is het maar een hoi! Werkt echt

Een assertiviteitscursus leert je uit je schulp te komen...je kan het vragen via je huisarts of gemeente waar ze worden gehouden.

Faalheidsangst training

De cursus Geweldloze Communicatie bijvoorbeeld: http://www.ai-opener.nl/geweldloze-communicatie.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100