Twee zielen 1 gedachte is daar een verklaring voor?

Als ik een hele goeie vriendin bel en vertel haar over een bepaald iets, dan gebeurd het heel vaak dat ze hetzelfde dacht/denkt...is dat toeval of zit daar een theorie achter?

Je hoort ook heel vaak, wilde ik ook net zeggen..of dat is ook toevallig...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, want die twee zielen die een gedachte hebben zijn in de regel mensen die elkaar behoorlijk nastaan, een zelfde soort chtergrond hebben en een zelfde type leven leiden. Daarnaast verschillen mensen niet zo veel van elkaar als ze wel eens denken of hopen. De kans dat iemand met wie jij het in de regel goed kan vinden, of met wie je veel optrekt, verwant bent of in een zelfde type omgeving opgroeit PRECIES hetzelfde denkt als jij, is geen toeval maar ligt in de lijn der verwachting. Alleen ALS het gebeurt, en je zegt bijvoorbeeld tegelijkertijd hetzelfde, valt het op. Ik heb het om de haverklap, zowel met mijn man als met mijn vriendin als met mijn zusjes of mijn dochters. De kans dat je overigens precies hetzelfde denkt als iemand een huis, een straat, een winkel, een lokaal, een verdieping of een paar landen verderop die ie je helemaal niet ziet of zelfs niet kent is ook redelijk groot, alleen kom je daar nooit achter ;-). Dat mensen die veel dingen gemeen hebben (zoals hun opvoeding, hun cultuur, hun achtergrond, hun geschiedenis of hun vriendschap- of liefdes- of familieband en de dingen die ze op dat moment zien of meemaken hetzelfe op vergelijkbare situaties reageren, ligt dus in de lijn der verwachting. Het is pas raar als je ineens allebei totáál tegenovergesteld over zou denken of op zou reageren. Toegevoegd na 1 minuut: Ditzelfde fenomeen ligt ook ten grondslag aan het ´toeval´ dat je net aan iemand zit te denken en ze belt je op dat moment.

Over het algemeen denken mensen, die vrienden van elkaar zijn, ongeveer hetzelfde over allerlei onderwerpen. Dat maakt immers dat er een klik is. Tevens is een vaak een gemeenschappelijke interesse. Het is dan niet zo vreemd dat als je met een vriend over een bepaald onderwerp praat, dat hij/ zij min of meer hetzelfde dacht/ denkt, over dat onderwerp, als jij. Als je het onderwerp bespreekt met iemand, die totaal verschillend is van jezelf, dan zul je dit minder snel meemaken.

Jullie hebben een energetische connectie welke ook dezelfde afstemming heeft. Zeker als jullie met elkaar aan het praten zijn, dan doen jullie nog meer jullie best om elkaar goed aan te voelen en op elkaar af te stemmen. Soms lukt dat zo goed dat je inderdaad hetzelfde gaat denken en dat je kunt zien wat de ander heeft ervaren, nog voordat hij dat heeft kunnen vertellen. In feite hebben jullie geen woorden meer nodig op zulke momenten. Jullie kunnen met elkaar een andere wijze communiceren. Voor mij is dat geen toeval meer, en ervaar ik dit heel regelmatig. Bovendien geloof ik niet in toeval!

De meest logische verklaring is dat je via al een soort van klik, of een sterke emotionele/ of gevoelsband heel regelmatig "op dezelfde golflengte of frequentie zit". Zoals ook o.a Marleen al zegt: met haar kinderen, soms vrienden, partner enz. Dan ken je deze mensen bijna als 'jezelf' en zullen via gedeelde interesses of 'gedeelde tijd samen' er tal van gelijktijdige associaties komen die dan tegelijk ook worden uitgewisseld en bevestigd ;) Toch had ik zelf onlangs een andere ervaring met iemand. We leerden elkaar puur zakelijk kennen, formeel ook. De deelden eerder geen gemeenschappelijke vrienden, contacten, hobby's, zijn qua aard eerder tegenpolen, en beiden in verschillende landen/cultuur opgegroeid. Al in onze 2e ontmoeting bleken we alsnog (tot in bizarre toe!) dezelfde woorden/gedachten,manier van dingen benaderen of aanpakken te hebben! Zelfs voorkeur en afkeur van bepaalde voeding is hetzelfde :) Nee, dit is geen "lovestory" dus hahaha, maar sindsdien zijn we wel zeer goede vrienden die zien en spreken elkaar intussen bijna dagelijks! Verklaarbaar? Nee, voor ons iig niet, maar is ook niet van essentieel belang..we genieten er gewoon van, en de humor die we ook delen maakt alles allesbehalve saai! :)

Mensen bestaan, net als alles, uit energie. We zijn het ons meestal niet bewust, maar ook onze gedachten zijn energie. Denk bij energie dan eens aan magnetisme, wat je ook niet kunt zien, maar wat er wel is. Het spreekwoord ´op dezelfde golflengte zitten´ relateert ook aan die energie, denk aan radio´golven´ of frequenties. Als je jouw ontvanger (radio) afstemt op de juiste golflengte kan je het signaal ontvangen wat het radiostation uitzendt. Zo werkt het ook met gedachten en menselijke energie. Met sommige mensen, wildvreemden of vrienden, zit je op dezelfde golflengte, met anderen pas nadat je je hebt afgestemd op elkaar, door met elkaar te praten, te leren begrijpen, of door bij elkaar te zijn. En met sommige mensen lukt het niet, omdat je energie teveel verschillend is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100