Hoe moet ik achter komen dat ik geen autisme heb?

Ik wil weten dat ik autisme heb of niet heb.
Laatst heb ik van mijn docent gehoord dat ze denkt dat ik autisme hebt maar dat voelt echt vreselijk.
Ik kan niet aan mensen heel lang aankijken, misschien 10 seconden daarna moet ik ergens anders kijken. Vroeger kon ik dat helemaal niet. Ik ben veel verlegen, kan dit niet hierdoor komen? en als iemand tegen me praat kan ik wel begrijpen en luisteren.
Als iemand van mijn klas op staat en de deur uit gaat kijk ik even aan mijn klasgenoot (om te kijken wat er gebeurd) maar daarna kijk ik gelijk naar mijn docent en luister ik naar hem weer maar toch volg ik wel mijn docent.
Dit is toch ook normaal?
Soms leer ik moeilijk, ik kan als iemand snel praat kan ik niet volgen maar omdat mijn papa ook Marokkaan is en ik niet helemaal nederlands uitstekend kan spreken kan ik af en toe moelijk volgen.
Verder ben ik wel sociaal, met rekenen heb ik altijd moeite gehad. Maar andere lessen zijn gewoon normaal.
Ik ben echt zo bang. Heb ik autisme? Hoe kan ik achter komen dat ik dit heb of niet heb?

Toegevoegd na 18 minuten:
* ik ben ook vergeetachtig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt je ouders een aantal vragen stellen, zoals: * Glimlachte je als baby erg laat * Stak je je armen niet uit als je uit je wieg werd gehaald * Zocht je geen troost als je je pijn had gedaan * Rende je als peuter niet naar je vader of moeder als ze thuiskwamen * Speelde je geen rollenspel zoals 'vadertje / moedertje' Wordt hierop bevestigend geantwoord, dan zou je contact met je huisarts op kunnen nemen ... hij/zij kan je dan doorverwijzen naar een specialist. Nu je wat ouder bent, kun je ook de kenmerken van autisme doorlezen en kijken of jij aan veel van die kenmerken voldoet. (zie toegevoegde link)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100