Hoe komt het dat als je aan de leuke of spannende gedachten denkt die je vroeger ooit hebt gedaan leuker/spannender zijn dan ze toen echt waren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt waarschijnlijk omdat je er naar terugverlangt. Die dingen waren zo leuk, dat je ze weer zou willen doen. Dat kan niet altijd, dus je zult het moeten doen met de fijne herinnering. Hoe leuker het was, en hoe meer je er naar verlangt, hoe gekleurder de herinnering wordt. Als je flinke honger hebt (beter woord is trek) en het duurt door omstandigheden nog een uur voor je kunt eten, dan wordt de maaltijd die je straks krijgt, in je fantasie steeds lekkerder. Tot op het moment dat je begint met eten. Je maaltijd is dan natuurlijk nog steeds heel lekker, maar toch iets minder lekker, dan je het in je fantasie had voorgesteld. Overigens zijn droevige gebeurtenissen, waar je door wat voor oorzaak dan ook, steeds aan moet denken, ook wat gekleurd. Je hebt de neiging om die gebeurtenissen ook wat erger te maken dan ze waren. Niks mis mee. Doen we allemaal. Onze gedachten of onze fantasie overdrijven nu eenmaal graag. ;-)

Omdat we een vooroordeel naar ons zelf hebben. Dat dikken we een beetje aan om ons ego een beetje op te krikken. We dikken de boek een beetje aan omdat we leuker willen waren dan de jeugd van tegenwoordig. Toegevoegd na 42 seconden: boek is boel...

Je herinnert je alleen het leuke gedeelte, en je verdringt het minder leuke, wat er ongetwijfeld was.

Omdat je die situatie afzet tegen die waar je nu in zit. Al heeft het toen de hele vakantie gegoten.. toch verheerlijk je die omdat je toen vrij had en nu achter een computer zit waar je eigenlijk moet werken maar je tijd dood met goeievraag.nl.

De mindere dingen die vergeet je. Als er een gebeurtenis was waren er altijd wat mindere dingen, maar als je het over het algemeen heel leuk vond! Vergeet je op den duur de mindere dingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100