Was er al tijd voor de oerknal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tot voor kort werd de oerknal gezien als het begin van alles. Nu zijn er toch serieuze wetenschappers bezig wat er zich voor de oerknal af heeft kunnen spelen. Dit heeft te maken met het begrijpen van de aard van materie , tijd en zwaartekracht. Met de huidige opvattingen heeft men teveel open vragen , daarom wordt gepoogd een model te vinden die de oerknal heeft veroorzaakt, dat is dus een situatie die zich VOOR de oerknal heeft af moeten spelen. Dit zijn echter zeer recente ontwikkelingen die nog niet erg bekend zijn en dus in algemene info nog niet geintegreerd zijn. Dat er voor de oerknal geen tijd bestond was een aanname die sommige natuurkundigen nu beginnen los te laten. De reden voor de aanname was dat men geen idee had hoe men voor de oerknal dingen moest benoemen en men er van uitging dat alles voor de oerknal geen invloed had op de situatie na de oerknal. Aangezien de oerknal heeft kunnen ontstaan geeft op zich al aan dat deze aanname meer een pragmatisch karakter had dan een mogelijk feitelijk. Helaas moet ik hiermee op dit moment volstaan.

Die vraag geeft op zichzelf al het antwoord: 1) ofwel was er al tijd en dan is het antwoord op je vraag sowieso "ja". 2) ofwel was er geen tijd en dan heeft het woord "voor" uit je vraag geen betekenis.

Er is zowieso geen tijd, er is alleen 'nu'. Alles daarbuiten is slechts herinnering of aanname. Het is volledig onduidelijk wat er voor de oerknal was. Wat er vlak na de oerknal gebeurde is enigzins te berekenen en/of logisch te beredeneren en hoe dichter we bij het nu komen, hoe konkreter we kunnen worden in onze beschrijvingen. Maar voor de oerknal is alles echt onbekend. Het enige goede antwoord op je vraag is daarom: Niemand weet het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100