Hoe komt het dat het in elke parfumerie hetzelfde ruikt?

Waar je ook binnenkomt, in elke parfumerie ruikt het hetzelfde. Terwijl men niet elke dag overal hetzelfde laat ruiken aan de consumenten. De "mix"van geuren is dus elke dag overal anders.

Hoe kan het dan toch dat het overal hetzelfde ruikt en welk bestanddeel veroorzaakt die algemene geur??

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is het zelfde als wanneer je een willekeurige klas kleuters een willekeurige hoeveelheid potten verf in willekeurige kleuren geeft en ze er mee laat doen wat ze willen: aan het eind van de dag zijn ze allemaal ongeveer hetzelfde bruin, maakt niet uit met hoeveel en welke kleuren je begonnen bent. Zo mengen ook de geuren in een parfumerie zich elke dag tot hetzelfde stinkende mengelmoesje dat je tientallen meters voor de gevel al tegemoet komt. Overigens is het niet eens per dag, die walm blijft tijdenlang hangen en wordt elke dag opnieuw aangelengd. Maar het blijft allemaal ongeveer hetzelfde 'bruin' .

Die algemene geur komt waarschijnlijk van een parfumverdamper. Ik denk dat ze die standaard in zo'n winkel hebben aanstaan, zodat altijd een ''lekker'' geurtje uit de winkel komt. Het ''lekkere'' geurtje dient als lokkertje voor het kopend publiek. In feite hetzelfde als bakkers in winkelcentra en grote winkels doen: de geur van vers brood wordt in de winkel verspreid zodat het publiek er zin in krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100