Als zilver oxideert wordt het dan ook lichter?

lichter in de zin van gewicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dit komt omdat het zwart op het zilver niet het zilver zelf is maar een chemische reactie die word geactiveerd door het zilver het is namelijk zwavel wat onderandeen op je huis aanwezig is en slaat zwart uit je lan het er tevens zo weer vanaf poetsen Nou gaat lekker het moet zijn zwavel wat onderanderen op je huid aanwezig is of eigenlijk door je huid word uitgescheiden

Toegevoegd op 16 augustus 2020 14:37: tekst

NEEN, als zilver zwart uitslaat (het oxideert niet) reageert het met zwavelverbindingen uit de lucht. Het zilver blijft als element aanwezig, dus als het reageert met iets anders zal het geheel zwaarder worden. Is dus een optelsom. Oxidatie is een chemische reactie met zuurstof, zoals het roesten van ijzer.

Ja, als je een zilveren munt zou hebben, van 10 gram, en je zou deze vrij vaak in een zwavelbad dompelen en steeds de zilversulfide eraf poetsen dan wordt je zilveren munt steeds lichter. Het wordt wel oxideren genoemd, maar scheikundig gezien is die naam onjuist. Zolang je dat laagje erop laat zitten zou je kunnen zeggen dat de MUNT zwaarder is geworden (want zilversulfide is zwaarder dan zilver).. https://www.inesbouwen.com/nl/waarom-wordt-zilver-zwart-of-groen/ " Mogelijke verklaringen waarom zilver oxideert Zilver wordt zwart vanwege waterstofsulfide (zwavel), een stof die in de lucht hangt. Wanneer het in contact komt met zilver, vindt een chemische reactie plaats en wordt een zwarte laag gevormd. Zilver oxideert sneller op plaatsen met veel licht en een hoge luchtvochtigheid. " https://nl.wikipedia.org/wiki/Zilversulfide Ook komt in de lucht waterstofsulfide in geringe hoeveelheden voor, dat met zilver tot zilversulfide reageert. In kuurbaden waar men baadt in water dat naar rotte eieren ruikt, moet men zilveren sieraden afdoen, omdat deze anders zwart worden door dezelfde reactie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100