Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het begrip energie wordt gedefinieerd als 'het vermogen om arbeid te verrichten'. Door middel van arbeid kan de ene vorm van energie omgezet worden in een andere vorm. Omdat de arbeid die geleverd wordt ten goede komt aan de toename of afname van energie, heeft energie ook dezelfde eenheid, namelijk J (joule).
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kort en krachtig

Andere antwoorden (5)

Energie is een natuurkundige grootheid. De SI-eenheid van energie is joule. Energie wordt vaak aangeduid als de mogelijkheid om arbeid te verrichten. De energie van een systeem is de totale hoeveelheid arbeid die moet worden verricht om vanaf een grondtoestand tot de huidige situatie te komen. Bijvoorbeeld hoeveel arbeid het kost om een zwaar voorwerp vanaf de grond op een tafel te zetten, of de hoeveelheid arbeid om een spiraalveer die eerst ontspannen was een bepaalde afstand in te drukken.

De volgende soorten energie zijn er:
* Kinetische energie (bewegingsenergie)
* Gravitatie-energie (energieverandering in een gravitatieveld: zie ook Potentiële energie)
* Elektromagnetische energie
* Nucleaire energie (kernenergie)
* Warmte (thermische energie)
* Straling
* Chemische energie
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
http://nl.wikipedia.org/wiki/Energie Zo, nu ben ik het plaksel kwijt
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat een onzalige defitie. Typisch nederland. Je moet de engelse wiki lezen http://en.wikipedia.org/wiki/Energy dam krijg je een duidelijker beeld
We weten niet wat 'energie' is. Elke definitie is een beschrijving hoe we er tegen aankijken. Energie = bliksem is dus even goed als de defintie van de Nederlandse Wiki, maar ook even goed als de definitie in de Engelse Wiki:

In physics, energy is a quantity that can be assigned to every particle, object, and system of objects as a consequence of the state of that particle, object or system of objects.

Dit zegt dus ook niets. Vandaar dat je op GV mensen tegenkomt, die dan direct allerlei occulte betekenissen toekennen aan het begrip, of net doen alsof ze weten wat het wel is.

Als je wat meer in deze materie (particle physics) duikt dan kom je veel van dit soort ongedefinieerde begrippen tegen: 'spin' is er zo een.'kleur' is een ander. Je geeft een waarde aan die eigenschappen en dat is het. Begrijpen speelt geen rol.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Natuurkundige grootheid
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
energie
Uitspraak: enɛrˈʒi de -woord (vrouwelijk) energieën Zelfst. Naamw. 1 zin om iets te doen `Ik ben zo moe,ik heb geen energie meer om te sporten.` 2 het vermogen om licht, warmte of beweging te maken `kernenergie` `zonlicht en wind zijn duurzame bronnen vo...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/energie

Energie
`Energie` is een natuurkundige grootheid. De SI-eenheid van energie is joule. Energie wordt vaak aangeduid als de mogelijkheid om arbeid te verrichten. De energietoename van een systeem is de totale hoeveelheid arbeid die moet worden verricht om vanaf een grondtoestand tot de huidige situatie te komen. Bijvoorbeeld hoeveel arbeid het kost om een zw
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Energie

energie
Het vermogen om arbeid te verrichten.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vm

energie
Synoniem: kernenergie
NB: eventueel combineren met verbruik
Meer specifieke term: brandstoffen, elektriciteit, Gevonden op http://www.thesauruszorgenwelzijn.nl/ene

Energie
Wetenschappelijk gezien betekent energie de mogelijkheid om werk te verrichten dat boven de natuurlijke capaciteiten van de mens uitgaat. In het dagelijks taalgebruik wordt vaak het woord kracht gebruikt als energie bedoeld wordt. Maar kracht is eigenlijk de snelheid waarmee arbeid wordt verricht of energie wordt verbruikt.
Gevonden op http://www.energiewereld.nl/default.asp?

energie
Over het algemeen de kracht om iets te doen; nauwkeurig gezien is het een hoeveelheid met afmetingen die kan worden weergegeven als massa maal lengte in het kwadraat gedeeld door tijd in het kwadraat.
Categorie: Abstracte Begrippen > energie en aanverwante begrippen.
Gevonden op http://www.aat-ned.nl/wwwopac.exe?databa


Energie
Een fysische grootheid, aangevende de geschiktheid om arbeid te verrichten of warmte af te geven. De eenheid van energie is de joule (J).
Gevonden op http://www.nrg-nl.com/public/abc/node160

Energie
Een niet-stoffelijk iets dat in staat is veranderingen teweeg te brengen aan of in stoffelijke voorwerpen.
Gevonden op http://www.energie.nl/index2.html?ency/i

Energie
Gedurende een lange periode in hoge mate actief zijn wanneer de functie dat vraagt. Hard werken en uithoudingsvermogen hebben.
Gevonden op http://members.home.nl/e.lansu/Competent
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Energie is een verzamelnaam voor stoffen of resultaten van processen die andere stoffen kunnen beinvloeden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding