Milchsaure binnen 80 procent - hoe vaak verdunnen voor de huid behandeling-?

Ik gebruikte Wie + Melkzuur van het Kruitvat voor mijn huid. Is niet meer te koop. Heb nu in Duitsland Milchsaure kunnen bestellen en die is 80 procent

Weet jij het antwoord?

/2500

Zojuist een aantal Duitse sites gelezen: informatieve en forums. Indien je het verdunt (gezichtscrème), mag je maar 0,5% toevoegen. Dat is dus 1 op 200. Ik weet niet waarmee je het gaat mengen. Druppels kun je goed tellen. Wegen wordt lastig. Indien je 5% gebruikt, krijg je een peeling (incl. rood gezicht). Dat is dus 5 op 100. Als je het als peeling gebruikt: daarna goed crème gebruiken, zon vermijden, beschermingsfactor op het gezicht gebruiken. Op forums las is veel verschillende ervaringen. Sommigen gebruikten maar weinig % en werden rood. Anderen gebruikten veel % en merkten niks. Begin voorzichtig. Je kunt beter in het begin te weinig gebruiken en steeds meer toevoegen. Het enige dat kan gebeuren op deze manier, is dat je een bepaalde hoeveelheid (te droog) vindt aanvoelen. Hoop je zo voldoende te hebben geholpen, anders iets laten weten.

In veel artikelen over huidbehandeling wordt karnemelk of yoghurt gebruikt in verband met de eigenschappen van het melkzuur. De hoeveelheid melkzuur in deze producten is ca 4%. Zou je dat vanuit jouw 80%-oplossing willen maken, dan moet je dus 1 op 20 verdunnen (één kopje van jouw melkzuuroplossing verdunnen met totaal 19 kopjes water). Je moet echter bedenken, dat de natuurlijke zuivelproducten als karnemelk en yoghurt ook een zogenaamde bufferende (zuur-verzachtend) werking hebben door de eiwitten. In de meeste cosmetische melkzuurprodukten wordt die buffering bereikt door natriumlactaat toe te voegen. Dit levert dan een pH (= zuurgraad) op van 3,4. Lager mag de pH voor je gevoelige huid niet zijn. Denk b,v, maar aan irritatie door verdunde azijn of citroensap. In plaats van zelf te gaan experimenteren zou ik dus aanraden je melkzuuroplossing te vervangen door (biologische) karnemelk. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lactose ca 4% lactose in melk geeft ca 4% melkzuur in karnemelk en yoghurt

Bronnen:
https://arganwinkel.nl/blog/beste-weetjes-...
https://www.huidpraktijkshop.nl/product/me...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100