Kun je een vacuum ook samendrukken?

Beetje vreemde vraag misschien, want een leegte samen persen lijkt onlogisch.
Maar als je het vacuum nu beschouwd in zijn vacuumenergie waarbij virtuele deeltjes zorgen voor de samenstelling van het vacuum, dan kunnen die deeltjes nog wel worden samengedrukt.

De (vacuum)energie kan men niet gebruiken voor onszelf omdat het alleen mogelijk is om van een hoge naar een lage energiebron te gaan om het te gebruiken.

Maar als je het zou kunnen samenpersen verhoog je natuurlijk de energie. Maar is het nu zo dat dat niet kan of dat we dat niet kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt de ruimte kleiner maken, maar de druk blijft 0 atmosfeer. Samendrukken kun je het dus niet. Hoogstens kun je de energie die in het omhulsel zit veranderen doordat de potentiële energie verandert of dat er door het samendrukken warmte wordt afgestaan door het omhulsel.

Vacuum heeft een bepaalde energie, de z.g vacuumenergie. Deze is gerelateerd aan de hoeveelheid ruimte. Als je vacuum gaat samendrukken, wat dat ook moge betekenen, dan wordt de hoeveelheid ruimte minder. Daarmee wordt de hoeveelheid energie ook minder.

ja . als je een vacuum hebt wat omgeven is door lucht wordt het opgevuld. je kan zelf een vacuum maken met een injectie spuit. vinger op het gaatje en uittrekken. als het drukkertje loslaat komt de spuit weer in zijn oude stand

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100