hoe kan ik water verdikken?

Ik wil graag water verdikken maar ik wil wel dat het gewoon doorzichtig blijft. iemands tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met blaadjes gelatine. Te koop bij de bakspullen in de supermarkt.

Een makkelijk beschikbaar materiaal is gelatine. Als plantaardig alternatief zou je agar agar kunnen gebruiken (in de supermarkt bij de bakartikelen). Technisch gezien zijn gelatine en agar agar geleermiddelen en geen verdikker. Dus bij wat hogere dosering kan je het water met een mes snijden ;-). Mooie verdikkingsmiddelen, maar lastiger te verkrijgen, zijn xanthaan of guar gom. Deze worden ook gebruikt in bijv. transparante dressings (met de stukjes die niet uitzakken). Met aardappelzetmeel is ook een transparante verdikte vloeistof te maken (gebruik geen maizena: dat geeft een melkachtig resultaat).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100