Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Blijven in zuiver water de atomen H en O aan elkaar?

Of zijn die bindingen zo slap dat bij beweging ze loslaten en enige tijd later weer aan een (andere) partner worden verbonden?

erotisi
8 jaar geleden
872

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Op moleculair vlak blijven de waterstof- en zuurstofatomen aan mekaar gebonden. In normale omstandigheden 2 waterstofatomen gebonden aan 1 zuurstofatoom. Onderling zijn de watermoleculen verbonden door waterstofbruggen.
Verwarming kan deze waterstofbruggen zwakker maken of los maken.
Om de waterstofatomen te splitsen van het zuurstofatoom dien je meer energie toe te voegen bijv. door elektrolyse kan je de samenstellende atomen uit mekaar halen (waterstofgas en zuurstofgas).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Er zal altijd een reactie onstaan zelfs bij zuiver water met geen enkele andere stof. Zo ontstaat er ook H3O.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
De meeste bindingen tussen H en O blijven in stand. Maar 1 x 10^-7 deel van de bindingen wordt verbroken; daarom is de pH van zuiver water dus 7.
(Lees meer...)
tinus1969
8 jaar geleden
In verbonden situatie is H20 bij water temperatuur een vloeistof en en H en O zijn gassen. De verbinding is zeer sterk. En er is zeer kleine kans op spontane verbreking van het molecuul. Wel kun je zuiver water sterk verhitten of electrodes er in hangen en dan kun je de verbindingen verbreken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding