op welke manier bereik je steriliteit van voorwerpen?

als je bepaalde voorwerpen wilt steriliseren, is het dan voldoende om deze in een, uiteraard goed schoongemaakte (plastic?) bak te doen en dan te vullen met net afgekookt water en het daarin laten afkoelen of zou je de voorwerpen echt in een pannetje een paar minuten moeten uitkoken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Steriliseren van voedsel gebeurt door sterke verhitting, of met een hoge dosis straling (Röntgen- en gamma-stralen). Steriliseren van lucht gebeurt met UV-licht of hoge spanning. Steriliseren van water gebeurt met UV-licht, chemische middelen, sterke verhitting of door filtratie. Steriliseren van instrumenten wordt verwezenlijkt door direct contact met vuur, stoom onder druk of chemisch.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Steriliseren_...

Voor thuis steriliseren heb je 3 opties: Uitkoken 1 uur bij 100 graden celsius. 10 minuten in de oven bij 120 graden celsius. 10 minuten in een snelkookpan. Voor alle drie geldt van te voren goed schoonmaken en afspoelen met heet water omdat je dit nadien niet meer kunt doen omdat je het voorwerp dan weer besmet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100