Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

als wijn slechter van kwaliteit wordt, gaat dat altijd gepaard met azijnvorming of zijn er ook andere factoren in het spel?

wat gebeurt er nog meer als wijn slechter wordt, of gaat het alleen om omzetting in azijn?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
572
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
wat ik mij nog van scheikunde kan herinneren is het gaat om een aantal moleculen die zich in de wijn gaan binden waardoor een zuur ontstaat waardoor de ph van de wijn heel erg omhoog gaat waardoor de wijn slecht wordt.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

je moet er ook op letten dat je de wijn op een donkere plaats bewaard, het liefst liggend en je moet ook op de temperatuur letten niet te koud en niet te warm, ook moet je de fles af en toe een beetje draaien
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding