Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke "stof" past meer bij verliefdheid en geluk? Endorfine, oxytocine of morfine?

Deze stoffen hebben allemaal iets gemeen en dat is het soort gelukshormoon. De vraag is dus welke van deze 3 stoffen de nummer 1 is als het gaat om romantiek geluk en vriendschap

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
848

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Oxytocine past daar het meeste bij. De andere twee zorgen voor 'verzachting' van de signalen (neurotransmitter) en dragen bij aan het door een zgn roze bril kijken. Dus het is alle drie erg prettig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Het klinkt even cliché als ongeloofwaardig, maar liefde op het eerste gezicht kan je overkomen. Uit een onderzoek van de Syracruse-universiteit blijkt dat het zelfs maar een vijfde van een seconde duurt. In die tijd worden twaalf verschillende gebieden in je hersenen gestimuleerd en word je overspoeld met onder andere dopamine, oxytocine en adrenaline. Je hoeft dus maar een glimp op te vangen je geliefde om vervolgens helemaal high van de hormonen door te lopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding