Wat is het verschil tussen een onvolledige verbranding en een volledige verbranding?

Ik heb morgen Nask en dan heb ik Proefwerk. En ik weet dit echt niet.
Zou iemand me kunnen helpen. En niet te moeilijk A.u.b.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een verbranding heb je zuurstof (O2) nodig. Als dit helemaal 'op' gereageerd is, is het dus een volledige verbranding. Is er nog zuurstof over, dan is het onvolledig.

Bij een volledige verbranding kunnen de brandstof en de eventuele tussenproducten bij het verbrandingsproces niet verder met zuurstof reageren (branden). Bij een onvolledige verbranding kan dat nog wel.

Bij volledige verbranding kan alle brandstof zich verbinden met (meestal) zuurstof. Bij onvolledige verbranding is er te weinig zuurstof om verbinding aan te gaan met alle brandstof. Volledige verbranding van een stof houdt in dat de stof zich verbindt met zoveel van de oxidator (meestal zuurstof) als mogelijk is. Dit betekent in alle of bijna alle gevallen dat de moleculen van de brandstof geheel in atomen worden gesplitst waarbij ieder atoom zich verbindt met zoveel atomen van de oxidator (meestal zuurstof) als voor dat type atoom mogelijk is. Onvolledige verbranding treedt op als er te weinig oxidator aanwezig is en de verbranding toch niet stopt (bijvoorbeeld door extreme hitte). Bij onvolledige verbranding zullen atomen uit de brandstof zich verbinden met minder atomen van de oxidator (meestal zuurstof) dan voor dat type atoom mogelijk is. Ook kan het zijn dat de moleculen van de brandstof niet volledig in atomen worden opgesplitst, maar dat brokstukken zich verbinden met atomen van de oxidator of zelfs dat niet. Roet is een voorbeeld van zulke onverbrande brokstukken van de brandstof. Bij onvolledige verbranding komt minder warmte vrij dan bij volledige verbranding.

Bronnen:
wikipedia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100