waarom kun je de ene batterij wel laden en de andere niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een oplaadbare batterij(accu) blijven de reactieproducten, die bij het leveren van stroom ontstaan, aan de elektroden zitten als vaste stof. Bij het opladen kunnen deze stoffen weer omgezet worden in de, oorspronkelijke, energie leverende stoffen. Bij een wegwerpbatterij verspreiden de reactieproducten zich door het, vloeibare, elektrolyt. Bij het opladen hiervan- wat dus niet mag- reageren ook andere deeltjes, bijvoorbeeld water, waarbij gevaarlijke gasmengsels (knalgas) kan ontstaan.

Omdat een 'oplaadbare batterij' in feite geen batterij is maar een accu. Formaat en spanning zijn echter gelijk aan die van een 'gewone' batterij.

Bij zowel de oplaadbare als de wegwerpbatterijen treden chemische processen op waarbij energie in de vorm van stroom vrijkomt. Bij de wegwerpbatterijen is het chemisch proces niet omkeerbaar. Bij de oplaadbare batterijen (waartoe ook de accu's behoren) verloop een ander soort proces(andere chemische reactie) die wel omkeerbaar is , namelijk door er weer energie in de vorm van stoom in de stoppen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100