Waarom kappen we bomen als we van hennep zoveel kunnen maken?

Ik heb weleens gelezen en ook vaker gehoord dat hennep een krachtige plant is waar je een hoop van kan maken zoals touw, papier en zoveel andere dingen..

Waarom kappen we zoveel bomen als we daarmee de natuur kunnen redden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bomen zijn net as hennep planten ie commercieel verbouwd worden, bosbouw is geen vies woord maar een normale bedrijfstak waarbij de bomen geoogst worden, en waar nieuwe bomen voor terug geplant worden als ze een voldoende grote bereikt hebben. Hennep is in tegenstelling tot bomen een snellere groeier maar ook een die sneller sterft de opbrengst een hoogwaardig hout is minder,de vezels zijn anders en niet overal geschikt voor waar houtvezels wel geschikt voor zijn. Door bomen te laten staan kunnen we de natuur niet redden omdat de natuur iets is wat dynamisch is en niet gered kan worden. Bos is in tegenstelling tot wat vele mensen denken niet de grootste opnemer van co²en eenheid grasland neemt meer co² op dan een eenheid bos,dit omdat in een bos veel meer rottingsproccessen plaatsvinden dan in een grasland.

Waar alles uiteindelijk omdraait zijn belangen

Er zijn twee redenen die ik kan verzinnen: 1) Bomen zijn groter, dus kan er meer papier van gemaakt worden. Het is dus een stuk goedkoper 2) Hennep heeft een reputatie (drugs-gerelateerd). Als hennep legaal op grote schaal wordt verbouwd wordt er waarschijnlijk ook misbruik van gemaakt door mensen die het gaan kweken voor de drugs.

Bomen groeien vele jaren achtereen zonder dat je er veel omkijken naar hebt, productie van hennep geeft meer werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100