Wordt de aarde steeds zwaarder?

Aangenomen dat de aarde meer energie van de zon absorbeerd dan dat het uitstoot, dan zou de energie toch deels omgezet moeten worden in massa en dus de aarde langzaam "trager" moeten worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stel dat de Aarde inderdaad meer energie zou ontvangen dan uitstralen dan wordt de Aarde alleen maar warmer. Voor energie daadwerkelijk massa wordt, is er iets heel anders aan de hand. Zelfs wanneer je de ongeveer 1500 watt per m^2 gaat omrekenen naar massa volgens m=E/(c^2) (een vergelijking die hier niet op gaat) zou je bijzonder weinig massa over houden. Zeker wanneer je weet dat de Aarde aan de nacht kant veel energie verliest en de atmosfeer ook langzaam massa verliest. Dat gezegd: de Aarde wordt wel degelijk zwaarder maar dan omdat de Aarde voortdurend door ruimte gruis wordt getroffen en soms door wat grotere steentjes. Dit is veel meer massa dan de atmosfeer verliest aan massa aan de ruimte en de beetjes die wij als mensen zover omhoog schieten dat ze niet meer naar beneden komen (de Hitchhickers Guide to the Galaxy beschrijft overigens een scenario van een planeet die zo populair is voor toeristen dat het verlies aan massa door souvenirs een probleem werd). En ja; als de Aarde zwaarder wordt neemt ook de massa traagheid toe en dit heeft inderdaad effect op de rotatie. Echter: het effect van dat beetje massa toename is veel en veel minder dan de effecten van de Zon en de Maan. Fenomenen als tidal locking en de bewegingen van de oceanen door de Maan hebben een veel grotere invloed. Ook dingen als zeer zware aardbevingen en vulkanisme hebben zo hun invloed. Het effect van de massa toename van de Aarde op de rotatie is daarom niet echt significant te noemen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tidal_locking

ja, er komen steeds meer mensen en dieren bij

Als de aarde meer energie absorbeert dan uitstoot waren wij allang gebakken volgens mij. Wel valt er allerlei ruimtepuin (meteorieten e.d.) en dat is denk ik meer dan wij ooit als raket (buiten onze invloedssfeer) zullen wegschieten.

De aanname is fout. De aarde is in thermisch evenwicht met de zon. Dat betekent dat er net zoveel zonne-energie wordt opgenomen als uitgestraald. De aarde is van binnen wel warm. Die warmte lekt heel langzaam weg. Dus in z'n totaliteit verliest de aarde warmte. Het vorige antwoord, dat de aarde zwaarder wordt doordat er steeds meer mensen en dieren komen, slaat nergens op. De massa van al die mensen en dieren komt van voedingsstoffen die uit de aarde (inclusief water en atmosfeer) komen. Dus of er nou meer of minder leven komt, voor het totale gewicht maakt dat geen fluit uit.

Langzaam word de aarde wel zwaarder en zwaarder. maar dat is heel langzaam. dagelijks komt er ruimtestof door de ozonlaag en alle beetjes bij elkaar word later wel een aantal kilo`s. maar dit is te verwaarlozen. Maar waarom zou de aarde langzaam draaien? even bij de hand. als hij zo zwaar is waarom valt hij niet? de aarde is in feite gewoon gewichtsloos.

In de ruimte bestaan geen zwartekracht of wrijving. 'Langzaam' of 'trager' zal de aarde dus in ieder geval niet worden als de massa toe zou nemen. Aangezien energie geen massa heeft zal het absorberen van energie ook niet zorgen voor een toename van massa. Je telefoon is toch ook niet zwaarder nadat je hem opgeladen hebt?

Eens met Rotaluclac, daarbij aanvullend dat de aarde inderdaad steeds langzamer gaat draaien o.a. door de frictie die er is tussen het zwaartekrachtveld van de aarde en de maan. De maan verwijderd zich dan ook van de aarde met +/- 4 cm per jaar

Bronnen:
http://www.physlink.com/education/askexper...

Ja oke misschien verkeerd geformuleerd. Maar dit ligt allemaal aan de massa van het object waar we het over hebben. Want IN de ruimte is echt geen zwaartekracht, de zwaartekracht wordt veroorzaakt door enorme massas zoals de aarde en de zon, maar er is echt geen zwaartekracht in de ruimte. Dit is precies waarom een sateliet niet terugvalt op de aarde. Er is een balans tussen de snelheid/baan/en aantrekkingskracht van de aarde. (hoewel ooit in de tijd hij wel terug zal vallen maar dit is naar onze maatstaven wel verwaarloosbaar). En ik zeg ook nergens in mijn antwoord dat de snelheid waarmee de aarde zich beweegt niet veranderd. Ik stel alleen maar dat de energie die de aarde opneemt van de zon daar geen invloed op heeft. Verhalen over het 'afdrijven' van de maan etc. is het zelfde als je zorgen maken over het feit dat amerika ooit onder rusland zal schuiven.

Ik zal het een keer uitleggen. Een satelliet valt niet op de aarde omdat de centripetale kracht (naar buiten vliegende kracht) van zijn cirkelbeweging in balans staat met de zwaartekracht. De zwaartekracht is een veldfenomeen en reikt tot ver in het universum. De gravitatie wet van Newton voorspelt zelfs dat de zwaartekracht van een massa tot oneindig ver weg reikt. Dat het onmeetbaar klein wordt op zp'n afstand is een ander probleem.

Nou jongens niemand beantwoord eigenlijk de vraag of energie van de zon de massa van de aarde vergroot, ik hoop dat we het met elkaar eens kunnen zijn dat dit iig niet het geval is. Verder staan de rest van de veronderstellingen en voorspellingen allemaal ter discussie, vergeet niet alle 'wetten' en theorien van Newton Einstein etc, zijn enkel voorspellingen en aannames. Ik ben het er bijvoorbeeld totaal mee oneens dat zwaartekracht 'oneindig' zou zijn. Zo kunnen we wel zeggen dat alles oneindig is maar dat je het alleen niet kan meten. Als ik nu blaas blaas ik toch eigenlijk ook oneindig? De energie gaat niet verloren etc, maar iemand in China zal er niks van merken.. Dus naar mijn idee, is er in de ruimte geen zwaartekracht wellicht is de ruimte tussen de planeten in ons sterrenstelsel te klein om dit te merken, maar oneindige invloed van de zwaartekracht op aarde lijkt me onmogelijk.

Rotaluclac, of je hebt mijn antwoord niet gelezen of je kan gewoon niet lezen. Wat je zegt slaat totaal niet op mijn antwoord en slaat sowieso nergens op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100