Waarom mag een accu niet ergens staan waar het vriest ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat hij dan zijn kracht verliest!

Een accu in de winter leeg te laten gaan door niet te gebruiken of uitputting, is risicovol omdat een ongeladen accu kan bevriezen. De pH van het zwavelzuur is in geladen toestand veel lager dan in lege toestand. Zwavelzuur met een lage pH heeft een veel lager vriespunt, stolpunt dan zwavelzuur in een accu met lage spanning.

Omdat de capaciteit van een accu afneemt naarmate het kouder wordt is het wenselijk om hem vorstvrij te bewaren. Maar een accu welke in je auto zit welke de hele nacht in de vorst heeft gestaan heeft doorgaans voldoende vermogen om je auto te kunnen starten. Dus staat je accu terdege wel op een plaats waar het vriest. Dus vorst kan op zich geen kwaad voor een accu, want anders had vanmorgen half Nederland niet kunnen autorijden.

een accu is gevuld met vloeistof,en vloeistoffen zouden kunnen bevriezen en dan is de accu lek en krijg je een plek in de vloer die je niet meer als vloer zou herkennen.

Nee hoor accuus huilen echt niet als het koud is.Ook autos staan toch buiten en dan komt de accu ook onder nul.De loodaccuus bevriezen niet om dat het zwavelzuur als antivries werkt.Alleen de capaciteit neemt af .Zou je s zomers na 10 minuten een accu leegstarten is het in de winter in 5 minuten gebeurd.Ook lopen de chemische reakties in de accu trager.

Want vorst zorgt voor extra drukte. En dan gaan ze kapot.!

Dat mag best.

Een autoaccu mag best ergens staan waar het vriest. Een lood/zuur accu levert dan alleen (veel) minder energie doordat de chemische processen in de accu op een laag pitje komen te staan. Ten eerste gaat het voltage terug en de hoeveelheid ampere ook. De hoeveelheid energie die je nodig hebt = Volt x Ampere. (beide zijn dus lager) en dat merk je dus. Dit is anders als je een Lithium accu bedoelt, die kan het niet schelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100