hoe kom ik achter hoeveel milliliter mijn parfum heeft?

Ik weet dat je lengte x breedte x hoogte moet doen maar hoe kom ik aan liters?

mijn parfum heeft het volgende :

Breedte : 8
Lengte : 2.9
hoogte : 8.2

8x2.9x8.2 = 190.24

op mijn parfum staat 100ML

Iemand die mij op weg kan helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Liters komen overeen met lxbxh, gemeten in decimeters Een milliliter is 1/1000 liter, dus (lxbxh) / 1000 = l/10 x b/10 x h/10. Oftewel: lxbxh in cm gemeten geeft milliliters. Als je bij een flesje dat een onregelmatige vorm heeft exact de inhoud wil weten, moet je het flesje wegen wanneer het leeg is. Vervolgens moet je het vullen met water (1ml = 1 gram). Weet het flesje nu gevuld. Het aantal gram = het aantal ml. Let op, dat je het wel met water doet. Andere vloeistoffen hebben een andere soortelijke dichtheid, waardoor je dus moet omrekenen.

Als er 100 ml op het flesje staat, zal dat er heus wel inzitten. Maar als het je alleen om de manier van rekenen te doen is, dan doe je het helemaal goed! Dat je op zo'n hoog aantal ml uitkomt heeft te maken met de dikte van het glas. Vaak moet zo'n flesje een beetje leuk ogen, en dik glas staat dan wat luxer. Stel: de dikte van het glas is 0,7 mm, dan krijg je 7.3 x 2.2 x 7.5 = 120.45. Die 20 ml teveel zal komen omdat er vaak bij dit soort flesjes ook nog een deuk in de bodem zit (zie je ook vaak bij mona-toetjes; dan lijkt het wat meer) en ook omdat het flesje niet tot de nok toe gevuld zal zijn. Eigenlijk zou je de binnenmaten moeten meten; maar dat zal een hele toer worden met zo'n kleine opening ;-)

In een kubus van 10 bij 10 bij 10 centimeter= 1000 kubieke centimeter, gaat precies een liter =1000 milliliter=100 centiliter. Dus als jij nou de kubieke centimeters van jou flesje uitrekent noem dit even Q. En dan doet Q:100=A .... A x 1000 = de inhoud van het flesje

Maak het flesje leeg en weeg het. Vul het nu met water en weeg het opnieuw. Het verschil is nu dus exact de inhoud van het flesje. Iedere gram is een ml.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100